Chiliman, dupa excluderea din PNL: Si Hitler a igienizat societatea cu gaze!

PDL si IRL au semnat protocolul de colaborare. CHILIMAN va conduce organizatia PDL Sector 1

Proaspat exclus din PNL, Andrei Chiliman a declarat, in cadrul unei conferinte de presa organizata luni seara, ca nu ii este sa usor sa vorbeasca despre aceasta excludere dupa 24 de ani in partid, insa a tinut sa atraga atentia ca PNL este total subordonat vointei si obsesiei de putere a lui Crin Antonescu.

Mai mult, Chiliman l-a comparat pe Crin Antonescu cu Hitler, pentru ca ambii au vorbit de igienizarea societatii. “Si Hitler a igienizat societatea germana cu gaze”, a declarat Andrei Chiliman, in conferinta de presa organizata la Initiativa Romania Liberala.

“Nu mi-e usor sa vorbesc dupa aproape 24 de ani in PNL despre acest lucru. Din pacate a fost posibila pentru ca astazi PNL este total subordonat vointei si obsesiei de putere a lui Crin Antonescu. M-am prezentat la lucrarile Delegatiei Permanente ca sa apar principiile, valorile, politicile liberale conservatoare, de care PNL s-a indepartat, sub conducerea lui Crin Antonescu”, a adaugat Chiliman.

“Am fost acuzat de faptul ca prin activitatea pe care o facem am ajuns intr-o stare de promiscuitate politica. Am tinut sa subliniez ce este promiscuitate politica: sa-ti executi adversarii politici din partid, incalcand statutul pe care chiar tu l-ai scris. Promiscuitate politica inseamna sa primesti in partid si sa dai functii unor oameni pe care pana mai ieri ii injurai ca adversari politici. Promiscuitate politica insemna sa deschizi portile partidului unor persoane dubioase sau puscariabile. Promiscuitate politica inseamna sa negoiezi pe sub masa cu Blaga in timp ce esti la guvernare cu PSD-ul. Promiscuitate politica este sa contruiesti strategii impotriva aliatului, in loc sa asiguri tot sprijinul politic actului de guvernare. Promiscuitate politica inseamna sa te angajezi ca te retragi in cazul in care nu castigi la referendum si apoi sa te faci ca ploua”, a mai spus Chiliman.

Alaturi de Andrei Chiliman s-a aflat si Diana Tusa, si ea exclusa din partid pentru partizanatul cu primarul Sectorului 1.

“Imi exprim sentimentul de profunda tristete fata de ce s-a intamplat in Delegatia Permanenta. Erau aceeasi oameni ca acum 15 ani cand m-am inscris, dar aveau o cu totul alta gandire”, a declarat Tusa.

Andrei Chiliman si Diana Tusa au fost exclusi, luni, din PNL de catre Delegatia Pemanenta a partidului.