Chiliman: Pe langa referendum, propun colegilor eutanasierea imediata a cainilor agresivi

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a declarat joi ca, pe langa referendum, va propune colegilor sa solicite Guvernului modificarea OUG 155/2001, iar cainii agresivi sa fie pe lista animalelor care trebuie eutanasiate imediat.

“Amenzi am aplicat tot timpul, este treaba cu cei care au adoptat si nu au respectat conditiile adoptarii. Parerea mea este ca in afara de referendum, o sa le propun si colegilor, sa solicitam Guvernului modificarea actualei legi, care este Ordonanta 155/2001, in sensul sa introducem cainii agresivi pe lista animalelor care trebuie eutanasiate imedit si in felul acesta sa avem rapid o masura pe care o putem aplica”, a spus Andrei Chiliman inainte de inceperea sedintei de urgenta convocata de primarul Sorin Oprescu la Primaria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a convocat, joi, la o sedinta de urgenta, pe primarii celor sase sectoare, pe prefectii municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, pe presedintele Consiliului Judetean Ilfov, precum si pe liderii de grup ai partidelor politice reprezentate in CGMB, pentru a stabili masurile imediate privind situatia cainilor comunitari.

Sedinta de la Primaria Capitalei a inceput la ora 12.00, la finalul discutiilor urmand sa fie anuntate masurile stabilite. Conform ultimelor informatii, la sedinta nu si-au facut aparitia edilii sectoarelor 2, 3 si 4, Ontanu, Negoita si Vanghelie.

Sursa foto: rtv.net