CHILIMAN: Voi depune toate eforturile ca SECTORUL 1 sa devina PRIMA COMUNITATE EFICIENTA ENERGETIC din Romania

Primarul ANDREI CHILIMAN afirma ca va depune toate eforturile, in continuare, pentru ca sectorul 1 sa devina PRIMA COMUNITATE EFICIENTA ENERGETIC din Romania, prin utilizarea la scara larga a surselor de ENERGIE REGENERABILA.

“Folosirea energiei alternative PRESUPUNE ECONOMII ATAT LA BUGETUL LOCAL CAT SI LA CEL AL FAMILIILOR, pentru ca este mult mai ieftina decat energia clasica si in plus creste substantial standardul de viata al locuitorilor, pentru ca protejeaza mediul”, afirma Chiliman, intr-un comunicat de presa.

Primarul sectorului 1 a fost unul dintre cei patru nominalizati la premiul “ROGER LERON 2015”, pentru contributia adusa la DEZVOLTAREA SURSELOR DE ENERGIE REGENERABILA IN UE, alaturi de reprezentanti ai Austriei, Suediei si Irlandei.

CITESTE SI: IOHANNIS: ROMANIA isi propune sa devina UN EXPORTATOR DE SECURITATE ENERGETICA

Castigatorul premiului a fost desemnat reprezentantul Austriei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc marti, la Palatul Academiilor din Bruxelles.

Decernat de Federatia Europeana a Agentiilor si Regiunilor pentru Energie si Mediu, premiul “Roger Leron” recompenseaza contributia la dezvoltarea energiei durabile in UE, la nivel local si regional, iar pentru editia de anul acesta s-au inscris 12 state membre. Potrivit organizatorilor, scopul premiului este de a recompensa persistenta, atitudinea pozitiva, abordarea proactiva si implementarea cu succes a diferitelor proiecte cu impact larg pentru o energie durabila la nivel regional si/sau local.