CHIMCOMPLEX intentioneaza sa preia OLTCHIM si sa infiinteze COMPANIA ROMANA de CHIMIE

COMPANIA CHIMCOMPLEX, CHIMCOMPEX BORZESTI, OM DE AFACERI, STEFAN VUZA, PREIA, COMBINAT CHIMIC, OLTCHIM, RAMNICU VALCEA, INFIINTARE, COMPANIA ROMANA DE CHIMIE

Compania Chimcomplex Borzesti, condusa de omul de afaceri STEFAN VUZA, vrea sa preia combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, infiintand astfel Compania Romana de Chimie, informeaza Mediafax.

Integrarea celor doua intreprinderi in Compania Romana de Chimie ar fi “un pas castigat pentru tara”, a declarat Directorul general al Oltchim, Victor Avram.

“In Romania, industria ar trebui sa isi gaseasca fagasul normal. in ultima vreme am asistat numai la inchideri de fabrici, opriri temporare sau totale. Ar fi nemaipomenit daca am reusi sa facem o astfel de companie (…). Ar fi un pas castigat pentru tara, nu neaparat pentru cele doua companii. Cu siguranta, aceasta integrare, aceasta dezvoltare da alt potential si ai alt cuvant de spus pe piata in acel moment”, a spus Avram, citat intr-un comunicat al Chimcomplex.

Si directorul Chimcomplex, Dumitru Coman, si-a exprimat increderea ca echipa de management a grupului SCR, din care face parte compania, ar putea salva Oltchimb pentru ca detine expertiza si solutiile necesare.

Compania Oltchim se afla in insolventa, planul de reorganizare prevazand vanzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro.

Sursa foto www.ziaruldeinvestigatii.ro