CHINA: 31 de oficiali sunt anchetati pentru ASCUNDEREA a trei ACCIDENTE miniere

Autoritatile chineze au deschis o ANCHETA asupra a 31 de OFICIALI acuzati ca au ascuns cel putin trei ACCIDENTE MINIERE soldate cu aproximativ 40 de MORTI, a anuntat vineri un cotidian chinez.

Acesti OFICIALI, incluzand administratori de mine de carbune, responsabili cu securitatea si lideri municipali, sunt suspectati de ABUZ de PUTERE, NEGLIJENTA in SERVICIU si LUARE de MITA, a anuntat China Daily. Ei nu au anuntat trei ACCIDENTE produse in mine de carbune si nici nu au organizat operatiuni de salvare pentru acestea. Cele trei ACCIDENTE s-ar fi soldat cu 39 de morti si zeci de raniti, potrivit cotidianului chinez.

Sectorul minier din China este recunoscut pentru periculozitatea sa, cauzata de NEGLIJENTE in materie de securitate si coruptia endemica. Anul trecut, 1.049 de MINERI chinezi au murit in 589 de ACCIDENTE, potrivit unor statistici oficiale considerate incomplete. Cele trei incidente ar fi avut loc in iulie 2013 la Hegang (opt morti), in provincia Heilongjiang, in decembrie 2013 la Gongyi (sapte morti), in provincia Henan, si in decembrie 2009 la Lushan (24 de morti), in provincia Hunan.

Potrivit cotidianului, o campanie de promovare a securitatii in mine ar fi dat roade in ultimii ani, in conditiile in care, acum zece ani, accidentele miniere provocau moartea a peste 6.000 de persoane in fiecare an, fata de o mie anul trecut. CHINA consuma aproximativ jumatate din carbunele produs la nivel mondial.

Sursa foto: bbc.co.uk