CHINA: ALUNECARE URIASA de TEREN soldata cu 141 de DISPARUTI! VIDEO

Cel putin 141 de persoane au fost date disparute in urma unei uriase alunecari de teren, sambata dimineata, in China, intr-un sat izolat din provincia Sichuan (sud-vest), unde salvatori incearca sa caute supravietuitori.

In total 46 de case din satul Xinmo au fost acoperite, la ora locala 6.00 (vineri, 1.00, ora Romaniei), in urma surparii unei portiuni a unui versant de munte, a anuntat televiziunea publica CCTV, citand un purtator de cuvant al autoritatilor locale, informeaza News.ro. Cursul unui rau a fost blocat de surpare pe o portiune de doi kilometri, potrivit aceleiasi surse. Un plan de urgenta a fost declansat de autoritati, care incearca sa estimeze amploarea catastrofei, a precizat televiziunea.

CCTV a prezentat imagini in direct cu numerosi politisti si locuitori purtand haine de ploaie, urcati pe roci imense, gri, si cu escavatoare portocalii si galbene care incercau sa degajeze. “Sunt zeci de tone de roci”, a apreciat in direct la televiziune Chen Tiebo, un caitan din cadrul politiei armate a prefecturii autonome tibetane si qiang Aba, unde a avut loc drama.

Sursa foto: BBC