CHINA: BURSA din SHANGHAI, o noua zi de COSMAR

Dupa “lunea Neagra” pe pietele bursiere din lume, evolutia negativa continua marti dimineata, pe bursa de la Shanghai, dar celalalte piete financiare asiatice majore sunt pe verde. “Se pare ca exista ordine de rascumparare pe numeroase piete dupa panica de a vinde din ultimele zile. Chiar si actiunile companiilor care au avut putine relatii de afaceri cu China au fost la vanzare”, spune Yukino Yamada, strateg senior la Daiwa Securities, citat de Reuters.

Bursa de la Shanghai, a carei coborare luni cu 8,5% a dus la prabusirea pietelor bursiere mondiale, a deschis marti cu o noua scadere, de 6,41%, ajungand la cel mai mic nivel din decembrie trecut. Dar, dupa o ora de tranzactionare, in jurul orei 02:45 GMT, indicele compozit SSEC “nu mai cobora decat cu 4%.

CITESTE SI:  CHINA: BURSELE SE PRABUSESC. CE A DUS LA CEL MAI MARE DECLIN DIN ULTIMII OPT ANI

Bursa din Tokyo, cea mai importanta din Asia parea ca va avea o noua zi de pierderi importante. Indicele Nikkei cobora cu 4% la 20 de minute dupa deschidere. Dar, la jumatatea sedintei de tranzactionare, indicele bursei din Tokyo a crescut cu 1,10%.

Scenariul a fost acelasi si pe bursa din Hong Kong, unde indicele Hang Seng care a deschis in scadere cu 0,6% a trecut pe plus 1,96% dupa ceva mai mult de o ora de la inceputul tranzactiilor. Bursa din Taiwan, care a scazut cu 4,84% luni, a deschis marti pe verde si indicele principal de la Taipei a urcat cu 2,67% in jurul orei 02:45 GMT.

Bursa din Seul era in crestere cu 1,32%, iar cea din Sydney cu 2,30%. Banca americana de investitii Goldman Sachs estimeaza intr-o nota ca scaderea preturilor materiilor prime precum si recenta slabiciune economiei si monedei Chinei nu vor reusi sa duca economia mondiala in recesiune.

CITESTE SI: GRECIA E DOAR VARFUL AISBERGULUI, CRIZA DIN CHINA ESTE ADEVARATA PROBLEMA

Luni a fost zi neagra pe bursele din lumea intreaga. In Europa, bursa de la Paris a inchis pe minus 5,35%, cea din Londra a cedat 4,67%, cea din Frankfurt a pierdut 4,7%, iar la Milano scaderea a fost de 5,96%. Seara, bursa americana a inchis in scadere cu peste 3%.

Sursa foto: bbc