China. Directorul Interpol este arestat preventiv! Meng Hongwei a demisionat

Preşedintele Organizaţiei internaţionale a Poliţiei (Interpol), Meng Hongwei, dat dispărut, este arestat preventiv în China, au confirmat duminică autorităţile de la Beijing, informează Mediafax.

Update: Președintele Organizației internaţionale a Poliţiei (Interpol), Meng Hongwei, și-a prezentat demisia, duminică, după ce a fost arestat preventiv în China, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie, relatează site-ul agenției Reuters. Beijingul a anunțat luni că președintele chinez al Interpolului, dat dispărut după ce a revenit în țară în urmă cu peste zece zile, este suspectat că a “încălcat legea”, scrie AFP.

Meng Hongwei “este vizat în prezent de o anchetă deoarece este suspectat că a încălcat legea”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei centrale de inspecție disciplinară a Partidului Comunist chinez, însărcinat cu combaterea corupției în rândul membrilor săi. Șeful Interpol a fost dat dispărut după ce, pe 29 septembrie, a venit în China din Franța

Știre inițială

Interpol a cerut sâmbătă Chinei informaţii cu privire la dispariţia preşedintelui Interpol, cetăţeanul chinez Meng Hongwei. Acesta a dispărut la sfârşitul lunii septembrie, în cursul unei călătorii în ţara de origine. Jürgen Stock, secretarul general al Interpol, a cerut “clarificări pe canalele oficiale de la autorităţile chineze privind situaţia preşedintelui organizaţiei, Meng Hongwei”.
 
Duminică seară, Guvernul de la Beijing a transmis că preşedintele Interpol este arestat preventiv, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie. Nu există detalii despre acuzaţiile care i se aduc.
 
Sursa foto: BBC