CHINA OPEN: SARAPOVA s-a calificat in semifinale si este la un pas de a o depasi pe HALEP

Maria Sarapova, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-0, 6-4, pe Svetlana Kuznetova, locul 27 WTA, si s-a calificat in semifinalele China Open, ajungand astfel la o victorie de locul 2 ocupat de Simona Halep in clasamentul WTA.

Sarapova va juca in semifinale cu Ana Ivanovic din Serbia, locul 9 WTA si cap de serie numarul 9. In cazul in care va triumfa in acest meci, rusoaica o va intrece pe Simona Halep in ierarhia jucatoarelor profesioniste de tenis.

CITESTE SI: HALEP si-a aflat adversarele de la Turneul Campioanelor 

Totusi, Sarapova nu va ocupa locul 2 daca sportiva ceha Petra Kvitova, locul 3 WTA si cap de serie numarul 4, va castiga finala China Open. In situatia in care Kvitova castiga turneul de la Beijing dupa o finala cu Sarapova, Simona Halep va ajunge pe locul 4, dupa campioana de la Wimbledon – locul 2 si dupa castigatoarea de la Roland Garros – locul 3.

Halep isi va pastra locul 2 WTA, pe care il ocupa din 11 august, numai daca Sarapova nu ajunge in finala si Kvitova nu castiga turneul din capitala Chinei. In semifinale, Kvitova o va avea adversara pe sportiva australiana Samantha Stosur, locul 21 WTA, care a beneficiat de abandonul numarului 1 mondial, Serena Williams, anuntat chiar inaintea partidei din sferturi.

Joi, si Simona Halep, cap de serie numarul 2, s-a retras de la China Open, din cauza unei accidentari suferite la coapsa stanga. Ea a jucat un meci de simplu de peste doua ore si jumatate, pe care l-a castigat in trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), in fata sportivei germane Andrea Petkovic, calificandu-se astfel in sferturile de finala ale China Open.

CITESTE SI: HALEP despre retragerea de la CHINA OPEN: Am luat o decizie cu mintea, nu cu inima 

Jucatoarea romana a acuzat dureri la spate si la coapsa si a dus cu greu intalnirea la bun sfarsit. In sferturi, Halep ar fi trebuit sa joace, vineri, cu Ana Ivanovic, care s-a calificat in semifinale in urma retragerii romancei.

Sursa foto: wtatennis.com