CHINA: PLOILE TORENTIALE au afectat aproximativ un milion de oameni

Aproape un MILION de OAMENI au fost afectati de PLOILE ABUNDENTE cazute in trei provincii chineze care au adus multe case pe punctul sa se prabuseasca, au decimat culturile agricole si au blocat autostrazile, informeaza agentia Xinhua.

In provincia HUNAN  din centrul CHINEI, peste 9.000 de PERSOANE au fost EVACUATE din cauza unei furtuni care s-a produs miercuri, potrivit autoritatilor locale de control al INUNDATIILOR si SECETEI. Precipitatiile care au depasit pe alocuri 250 mm au afectat 361.000 de locuitori si au deteriorat 19.800 de hectare de teren agricol.

CITESTE SI: SUPERTAIFUN in CHINA: Peste 60 000 de OAMENI au fost EVACUATI 

Patru persoane au murit si alte cinci sunt date disparute dupa ploile care au lovit districtul LIANCHENG din estul provinciei Fujian miercuri dimineata, inundand strazi si intrerupand alimentarea cu energie. Orasul LONGYAN, care administreaza districtul Liancheng, a raportat ca 3.200 de case s-au prabusit, peste 323.000 de persoane fiind afectate, iar 136.200 de persoane au fost evacuate.

PLOILE TORENTIALE au lovit, de asemenea, provincia sudica GUNAGDONG, afectand 233.200 de persoane si fortand evacuarea a peste 6.200 de persoane. Pierderile economice directe din provincie provocate de intemperii au ajuns la 122 milioane de yuani (19,6 milioane dolari SUA), au declarat autoritatile locale pentru situatii de urgenta, mai informeaza agentia Xinhua.

CITESTE SI: CHINA: Zeci de morti dupa ce tavanul unei fabrici de incaltaminte s-a prabusit peste muncitori 

Sursa foto: xinhua