China recunoaște! Autoritățile au revizuit numărul deceselor cauzate de coronavirus! Sunt cu 50% mai multe

China a recunoscut că numărul deceselor cauzate de pandemia de coronavirus sunt mult mai multe decât cele anunțate inițial. Autoritățile sanitare din Wuhan, locul de unde s-a declanșat epidemia, au revizuit bilanțul total al deceselor cauzate de coronavirus, anunță agențiile de presă internaționale.

Conform ultimelor date acesta este cu 50% mai mare, numărul morților fiind de 3869 față de 2579 cât a fost anunțat inițial. Pretextul referitor la această revizuire de ultimă oră invocat de Centrul de prevenții și control din China este următorul: pacienții care au fost omiși de statistica inițială nu au mai reușit să ajungă la spital sau au făcut-o prea târziu.

O altă scuză prezentată de autoritățile sanitare din Wuhan este legată de dificultatea colectării datelor de la spitalele particulare și centrele medicale temporare apărute cu ocazia pandemiei de coronavirus.

“Fiecare pierdere a unei vieți este o sursă de durere pentru familiile îndoliate, dar și pentru oraș. Vrem să transmitem compasiunea noastră sinceră familiilor care și-au pierdut rudele pe perioada epidemiei, dar și cadrelor medicale care și-au sacrificat viața”, a transmis Centrul de prevenții și control într-un comunicat de presă citat de Reuters.

Reamintim că Donald Trump și-a exprimat, în câteva rânduri, dubiile legate de veridicitatea cifrelor date publicității de autoritățile din China. Președintele american nu este singurul care a pus la zid atitudinea Centrului de prevenții și control din țara asiatică, numeroși cetățeni chinezi exprimându-și neîncrederea față de datele oficiale referitoare la decesele cauzate de coronavirus prezentate de regimul comunist de la Beijing în toată această perioadă.

Sursa foto: the guardian