China se afla intr-o situatie disperata din cauza poluarii excesive

China este una dintre tarile care se confrunta cu o situatie dramatica din cauza poluarii excesive. Smogul si ceata sunt foarte dense, incat au fost declarate de guvernul de la Beijing veritabile amenintari la securitatea nationala, informeaza news.com.au.

In orasul Harbin, luna trecuta oamenii nu puteau vedea la o distanta de trei metri in fata lor, scrie sursa citata. Expertii in domeniu sunt ingrijorati cu privire la unele amenintari teroriste care ar putea fi puse in practica din cauza vizibilitatii reduse.

Kong Zilong, inginer la compania Shenzhen Yichengan Technology, spune ca inca nu au aparut dispozitive de securitate care sa functioneze in aceste conditii de vizibilitate foarte slaba. Nici macar imaginile in infrarosu nu sunt de mare ajutor deoarece particulele poluante sunt foarte dense si nu permit patrunderea luminii.

“Dupa experienta noastra, cand vizibilitatea scade sub trei metri, nici macar cea mai buna camera nu poate vedea la mai multi metri in fata”, spune el. Chinezii au desemnat doua echipe care sa gaseasca solutii la aceasta problema.

Sursa foto: descopera.ro