China si India au inceput exercitii militare comune

China si India au inceput marti manevre antiterorism armate comune, primele in ultimii cinci ani, intr-un climat de diminuare a tensiunilor la frontiera dintre cele doua tari.

Cele doua tari au mobilizat fiecare cate un detasament de militari pentru aceste exercitii comune care au loc in provincia Sichuan, in sud-vestul Chinei, a anuntat presa oficiala chineza.

Potrivit unor oficiali indieni, New Delhi a trimis un contingent de 162 de barbati pentru a participa timp de zece zile la exercitii militare comune cu China.

China si India au incheiat luna trecuta, la Beijing, un acord de cooperare in domeniul militar care ar trebui sa diminueze riscurile unei agravari bruste a conflictului frontalier dintre cele doua tari. De asemenea, acordul prevede masuri de ameliorare a comuncatiilor.

De un sfert de secol, problema frontaliera a facut obiectul a numeroase runde de negocieri intre Beijing si New Delhi. Cu toate acestea, incidente au loc frecvente de-a lungul frontierei dintre cele doua mai populate tari ale planetei.

sursa foto: mediafax.ro