CHINA: Un fost judecator al Curtii Supreme Populare, condamnat la inchisoare pe viata

Un fost judecator al Curtii Supreme Populare din China a fost condamnat la inchisoare pe viata dupa ce a fost gasit vinovat de coruptie. Aceste este cel mai recent caz in care un inalt oficial este pedepsit pentru luare de mita, au relatat media de stat, citate de Reuters, informeaza Agerpres.

Xi Xiaoming (foto), fost vicepresedinte al Curtii Supreme Populare, a fost anchetat din 2015. El este unul dintre oficialii de cel mai inalt rang judiciar inlaturati din functie in cadrul campaniei anticoruptie a presedintelui tarii Xi Jinping de la demiterea lui Zhou Yongkang, fost sef al securitatii interne, condamnat si el la inchisoare pe viata in 2015.

Potrivit televiziunii de stat chineze, un tribunal din Tianjin (nord) l-a gasit vinovat pe Xi Xiaoming ca a primit mita in total de 115 milioane de yuani (16,78 milioane de dolari) in perioada 1996-2015.

Xi Xiaoming si-a recunoscut vinovatia si si-a exprimat regretul, si a primit astfel o sentinta de inchisoare pe viata, conform relatarilor, ceea ce probabil inseamna ca el a reusit sa scape de condamnarea la moarte.

Judecatorul, membru de 40 de ani al Partidului Comunist Chinez, a fost acuzat, de asemenea, de catre partid in 2015 ca a incalcat regulile de confidentialitate si a divulgat secrete in legatura cu activitatea judiciara. Xi Xiaoming era ”numarul patru” in ierarhia oficialilor Curtii Supreme Populare, unde era specializat in cazuri penale cu caracter economic.

Sursa foto: BBC