China va dezvolta centralizarea crypto monedelor pentru a proteja yuanul față de monedele virtuale

Banca Populară Chineză (PBoC) va continua să aplice măsuri stricte asupra monedelor virtuale, ca parte a strategiei sale de protecție și consolidare a yuanului (RMB), potrivit unei declarații publicate pe 29 martie pe site-ul băncii.

În cadrul conferinței video naționale din 2018, dedicată realizărilor și provocărilor majore cu care se confruntă sistemul monetar chinez, guvernatorul adjunct al PBoC Fan Yifei a subliniat obiectivele de protejare a yuanului.

În timp ce Fan Yifei a sprijinit dezvoltarea unei monede digitale reglementate de guvern, observând că un obiectiv este “… să intensificăm în continuare reforma și inovația, să promovăm în mod serios cercetarea și dezvoltarea monedei digitale a băncii centrale”, a reiterat importanța protejării yuanului împotriva informațiilor neoficiale despre valuta virtuală.

Citește și:  CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

“[Un obiectiv] este acela de a consolida strict managementul intern și supravegherea externă, de a acorda o importanță deosebită și de a consolida în mod eficient controlul calității RMB … și de a efectua rectificarea diverselor tipuri de monede virtuale”.

În timp ce în declarație nu erau oferite reglementări specifice împotriva crypto monedelor, digitale sau virtuale, poziția adoptată de Fan și PBoC indică politica actuală strictă a guvernului chinez cu privire la modalitățile de plată descentralizate.

China a întreprins o serie de măsuri împotriva tranzacțiilor digitale cu crypto monede, adăugând platforme de tranzacționare a activelor digitale străine și interne către Great Firewall, interzicând site-urile cu oferte monetare inițiale (ICO) și crypto monede, precum și înghețarea numeroaselor conturi ale schimburilor de crypto monede. Ca urmare a acestor politici rigide, comercianții au fugit pe alte piețe cu reglementări mai blânde față de crypto monede, cum ar fi Hong Kong și Japonia.