CHRIS CORNELL, FOSTUL SOLIST de la SOUNDGARDEN si AUDIOSLAVE, S-A SINUCIS

Rockerul CHRIS CORNELL, solistul celebrului grup Soundgarden, a murit la varsta de 52 de ani, scriu jurnalistii de la  The Telegraph.

UPDATECHRIS CORNELL, solistul trupelor Soundgarden si Audioslave, s-a sinucis prin spanzurare, au informat medicii legisti din Detroit.

“Bazandu-ne pe observatiilor noastre, anchetam cazul ca o posibila sinucidere”, declarase anterior presei si directorul pentru relatii cu publicul al Politiei din Detroit, Michael Woody. “Atunci cand politistii au ajuns in camera, l-au gasit pe CHRIS CORNELL  intins in baie (…) mort. Anchetam moartea ca pe o posibila sinucidere, dar asteptam medicul legist pentru a stabili cauzele decesului si modul in care a survenit acesta”, precizase Michael Woody.

Un alt purtator de cuvant al Departamentului de Politie din Detroit indicase anterior ca trupul neinsufletit al cantaretului de 52 de ani a fost gasit cu o banda in jurul gatului, in camera hotelului din Detroit unde era cazat, relateaza EFE. O autopsie preliminara a fost realizata, joi dupa-amiaza, la Wayne County Medical Examiner’s Office. Raportul acesteia arata ca decesul a fost cauzat de sinucidere prin asfixiere. Un raport complet nu a fost inca realizat. Politia a primit un apel, miercuri, la numarul de urgenta 911 in care o persoana care nu si-a dat numele a solicitat ajutor la hotelul MGM Grand Casino din centrul orasului Detroit.

STIRE INITIALA

Agentul sau, Brian Bumbery, a declarat pentru The Associated Press ca acesta a murit miercuri noaptea, in Detroit. Bumbery a adaugat ca moartea a fost “brusca si neasteptata”. Deocamdata nu se stie cauza decesului. CHRIS CORNELL sustinuse un concert cu cateva ore inainte sa moara. 

Solistul si chitaristul american CHRIS CORNELL a fost unul dintre fondatorii miscarii grunge in Seattle, in anii ’90, cand a infiintat Soundgarden. Cu aceasta formatie a lansat melodii precum Black Hole Sun si Spoonman.  Dupa ce a plecat din Soundgarden, CHRIS CORNELL a infiintat supergrupul Audioslave, alaturi de Tom Morello, Tim Commerford si Brad Wilk, in 2001. 

Sursa foto: billboard