Chris Froome prins dopat! Cel mai mare ciclist la ora actuală a ieșit pozitiv la testul antidoping

Chris Froome, cel mai în vogă ciclist al momentului, a fost prins dopat. Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat că sportivul britanic a returnat o probă pozitivă cu Salbutamol! Proba era din perioada în care evolua în Turul Spaniei 2017, competiție pe care a și câștigat-o.

Chris Froome a returnat de două ori limita admisă pentru această substanță folosită împotriva astmului într-un test susținut pe 7 septembrie. UCI a anunțat că rutierul nu va fi suspendat automat, ci că va continua investigația pentru a afla de ce dozajul a fost într-atât de ridicat.

În vârstă de 32 de ani, Chris Froome este considerat cel mai mare nume din ciclismul profesionist actual. Froome are în palmares 4 Tururi ale Franței și un Tur al Spaniei câștigat în acest an. Chris Froome a recunoscut în anii trecuți că are probleme cu astmul.

Cum se apară Chris Froome

După anunțul făcut de UCI, Froome a declarat pentru Guardian: “Am urmat sfatul medicului meu. În Turul Spaniei am simțit că am probleme, așa că medicul mi-a recomandat să mărim doza de Salbutamol. Am făcut tot ce am putut pentru a mă menține în limitele legale”.

UCI a explicat că echipa Sky a fost informată de rezultat pe 20 septembrie, la prima expertizare a probei contaminate. Între timp, contraexpertiza a confirmat rezultatul pozitiv.

Sursă foto: bbc