Christine Lagarde, directorul FMI, s-a intalnit cu Victor Ponta

Directorul general al FMI, Christine Lagarde a avut o intrevedere, luni, cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria, scrie AgerPres.

“Primul-ministru al Romaniei, Victor Ponta, s-a intalnit astazi, la Palatul Victoria, cu directorul general al FMI, Christine Lagarde. Primul-ministru a evidentiat realizarile economice ale Guvernului si politicile macroeconomice avute in vedere pentru perioada urmatoare. Directorul general al FMI a felicitat autoritatile romane pentru incheierea cu succes a acordului finalizat in luna iunie 2013, precum si pentru iesirea Romaniei din procedura de deficit bugetar excesiv. Partile au convenit asupra importantei continuarii reformelor structurale si a cresterii absorbtiei fondurilor europene, ca motoare ale cresterii economice pe termen mediu si lung”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

La intalnirea de la Palatul Victoria au mai fost prezenti guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu si prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.

Directorul general al FMI se afla la prima sa vizita la Bucuresti dupa numirea in functie, in iulie 2011. In timpul vizitei de lucru la Bucuresti, Lagarde va sustine un discurs despre identificarea unei noi paradigme de crestere economica in regiune.

In ultimii 23 de ani au existat, in Romania, patru vizite oficiale ale directorilor generali ai Fondului Monetar International. Trei dintre acestea au fost efectuate in perioada 1990 – 1996 de Michel Camdessus, iar in 2010 a fost in vizita Dominique Strauss-Kahn.

Sursa foto: africapresse.com