CIA a TORTURAT suspecti AL-QAIDA “pana in pragul MORTII”, agentii folosind metode “MEDIEVALE”

Agentia americana de informatii CIA a torturat suspecti al-Qaida “pana in pragul mortii”, relateaza luni cotidianul britanic Daily Telegraph, citand surse din domeniul securitatii, transmite AFP.

Cel putin doi suspecti, printre care si presupusul organizator al atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khaled Sheikh Mohammed, au fost supusi unor metode de tortura mult peste simularea inecului recunoscuta de CIA, scrie ziarul, potrivit caruia Senatul american urmeaza sa publice in curand un raport pe aceasta tema, care va soca opinia publica.

CITESTE SI: Senatul SUA: CIA a indus in eroare administratia si populatia cu privire la metodele dure de interogare 

“Nu se multumeau sa verse apa pe capul lor sau printr-o tesatura. Ei ii mentineau sub apa pana in pragul mortii, in prezenta unui medic, pentru a se asigura ca nu merg prea departe”, adauga publicatia, citand una dintre sursele sale.

Conform unei alte surse citate de ziar, acest tratament i-a fost aplicat lui Khaled Sheikh Mohammed, in prezent incarcerat la centrul de detentie de la baza navala americana Guantanamo, din Cuba, precum si unui cetatean saudit suspectat ca a instigat la comiterea atentatului cu bomba impotriva USS Cole, in largul Yemenului, in anul 2000, acesta fiind de asemenea detinut la Guantanamo.

CITESTE SI: Dosarul inchisorilor secrete CIA: 15 milioane de dolari pentru Polonia 

“Au folosit metode medievale, inimaginabile pentru oameni”, a adaugat sursa, care ar cunoaste detalii din dosare clasificate.

Sursa foto: stirileprotv.ro