CICLONUL MARCIA a lovit coasta estica a AUSTRALIEI, o zona extrem de populata

CICLONUL MARCIA, deosebit de violent, a ajuns vineri dimineata pe coasta estica a AUSTRALIEI, zona intens populata, facand autoritatile sa se teama de “un DEZASTRU”, in timp ce nordul tarii este afectat de un alt ciclon, transmite AFP.

CICLONUL MARCIA, plasat in categoria a cincea, cea mai mare de pe scara, ‘traverseaza coasta in apropierea golfului Shoalwater, la nord de Yeppoon’, oras de 16.000 de locuitori aflat la 670 de kilometri de Brisbane (Queensland), arata Biroul australian de meteorologie.

Serviciile de meteorologie se asteapta la PLOI ABUNDENTE, urmate de inundatii, maree periculoase, VALURI DISTRUGATOARE si rafale de vant pana la 295 de kilometri pe ora. ‘Va fi un dDEZASTRU’, a anuntat seful politiei din Queensland, Ian Stewart, care considera ca situatia este ‘disperata’. El le-a recomandat locuitorilor zonei sa ramana acasa sau sa mearga intr-unul din CENTRELE de EVACUAREorganizate de serviciile de interventie.

Anna Palaszczuk, premier al statului Queensland, a anuntat ca spitalele din regiune au activat PLANURILE de URGENTA si au fost asigurate servicii suplimentare de ambulanta.

Coincidenta rara, un alt ciclon, Lam, clasat in categoria a patra, a lovit vineri pe coasta de nord zone de aborigeni slab populate. Statul Queensland a fost victima mai multor CICLOANE in ultimii ani , printre care Oswald (categoria a cincea), care a provocat inundatii in 2013, aminteste AFP.

Sursa foto: theguardian.com