Cea mai tare maimuta din lume! E INCREDIBIL ce stie sa faca! VIDEO

Un CIMPANZEU bonobo a reusit sa uimeasca o lume intreaga cu abilitatile sale. Kanzi, in varsta de 31 de ani, este singurul cimpanzeu din lume care stie sa aprinda focul si sa gateasca, reusind sa-i uimeasca pe specialisti.

CIMPANZEUL poate comunica cu oamenii, dupa ce a invatat circa 500 de cuvinte, din care aproximativ 40 le foloseste zilnic. Cercetatorii de la Great Ape Trust din Des Moines, Iowa, au ramas stupefiati cand au vazut ca maimuta a invatat sa aprinda singura focul cu un chibrit si sa isi friga nalbe.

Kanzi si alti sapte cimpanzei din specia bonobo se afla in grija dr. Sue Savage-Rumbaugh, unul dintre cei mai mari experti ai lumii in comportamentul si limbajul primatelor. Kanzi stie sa faca si alte lucruri, spre exemplu sa-si confectioneze singur unelte cu care sa scoata mancarea dintr-un container.

Mondo News iti recomanda si: Cimpanzeul Ayumu este la fel de inteligent ca un om. VIDEO

Cimpanzeii bonobo sunt considerate cele mai inteligente maimute antropoide din lume. Bonobo, cunoscute si sub numele de cimpanzei pigmeu, sunt primate din Congo si, potrivit cercetatorilor, sunt cele mai apropiate rude ale omului, avand in vedere ca au in comun cu noi 98,4% din dotarea genetica. Cimpanzeii bonobo traiesc in grupuri matriarhale si folosesc des sexul pentru a rezolva conflicte sociale.

Din pacate, sunt o specie amenintata, fiind intre 10.000 si 50.000 de exemplare ramase in salbaticie, toate in Republica Democrata Congo, din Africa.

Citeste si: O maimuta a terorizat un intreg oras din Japonia. Uite cum a reusit