CIMPEANU, despre majorarile salariale: IMPACTUL BUGETAR ar fi de circa 1 miliard de lei anual

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a vorbit intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, despre cererile sindicatelor din invatamant.

”Este vorba despre niste propuneri. Cresterile, conform proiectul legii salarizarii, se vor introduce etapizat pe o perioada de trei ani. Majorarea de 10 la suta nu e propunerea Ministrului Educatiei, ci o solicitare a sindicatelor. Nu este sustinuta de Minister”, a declarat Sorin Cimpeanu, in emisiunea lui.

CITESTE SI: SALARIILE PROFESORILOR sunt pe cale sa EXPLODEZE – REACTIA ministrului CIMPEANU

”Impactul bugetar ar fi de 840 milioane de lei anual pentru sectorul preuniversitar si de 140 milioane de lei pentru creseterea in invatamantul universitar ceruta de sindicate. Pozitia ministerului este reflectata de faptul ca sustine propunerea sindicatelor. (…) Trebuie sa vedem si pozitia Ministerului de Finante”, a mai declarat Ministrul Educatiei.

CITESTE SI: FEDERATIILE SINDICALE DIN EDUCATIE CER O INTALNIRE CU PREMIERUL VICTOR PONTA, PE TEMA MAJORARILOR SALARIALE

Intrebat daca exista bani pentru acesta crestere salariala, in conditiile in care mai multe sindicate au cerut remuneratii mai mari, ministrul a precizat ca “mi-as dori foarte mult sa raspund afirmativ. Pana cand nu vom avea o analiza bine fundamentata pe cifre nu pot raspunde afirmativ”.

Sursa foto adevarul