CIMPEANU: Este de datoria noastra sa ASIGURAM institutiilor de INVATAMANT SUPERIOR o FINANTARE ADECVATA

Cresterea calitatii si relevantei invatamantului superior, majorarea ratei de insertie profesionala a absolventilor si asigurarea unei finantari adecvate universitatilor sunt doar cateva dintre obiectivele Ministerului Educatiei, pe care Sorin Cimpeanu le-a prezentat in cadrul Conferintei Ministeriale a Procesului Bologna.

“Cresterea calitatii si relevantei invatamantului superior, majorarea ratei de insertie profesionala a absolventilor, dar si celelalte obiective care fac parte din viziunea noastra, nu sunt misiuni usoare. Este de datoria noastra sa transformam aceasta viziune in realitate si totodata sa asiguram institutiilor de invatamant superior o finantare adecvata care sa fie utilizata printr-un management institutional performant. Acestea trebuie sa fie prioritati permanente atat pentru guverne, cat si pentru conducerile universitatilor”, a declarat Sorin Cimpeanu, citat de Mediafax.

“In acelasi timp trebuie sa avem deschidere si spre alte parti ale lumii prin promovarea mobilitatilor studentesti, de cercetare si de personal. Avem convingerea ferma ca aceste obiective pot fi atinse prin eforturile noastre comune”, a mai adaugat acesta.

CITESTE SI: MINISTERUL EDUCATIEI si BISERICA CATOLICA au semnat un PROTOCOL pentru predarea religiei in scoli

Evenimentele au fost gazduite de capitala Armeniei, tara care asigura Secretariatul Procesului Bologna pentru perioada 1 iulie 2012 – 1 iulie 2015, la care Romania a devenit membru in 1999 prin care se angajeaza ca sa includa in invatamantul romanesc obiective stabilite la nivel european.

Tot acum, a fost adoptat și Comunicatul Conferintei Ministeriale de la Erevan alaturi de o serie de documente care materializeaza politicile educationale pentru invatamantul superior. Au fost adoptate, de asemenea, angajamente privind elaborarea si implemenarea politicilor publice in domeniul invatamantului superior, considerate prioritare pentru perioada 2015 – 2018.

CITESTE SI: CAMPEANU: PROIECTUL pentru noua Lege a EDUCATIEI, in DEZBATERE PUBLICA in iunie

Sursa foto www.romaniatv.net