CIMPEANU: Universitatile romanesti, finantate pe criterii de performanta incepand de anul viitor

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat vineri ca incepand de anul viitor universitatile din Romania vor fi finantate in functie de performanta, metodologie solicitata de institutiile de invatamant.

“Din punctul meu de vedere, am emis un ordin de ministru. Ulterior emiterii acestui ordin, la nivelul universitatilor romanesti, cu o majoritate covarsitoare, ni s-a solicitat -Ministerului – intelegere pentru prorogarea pentru anul universitar viitor a finantarii pe baza acestor criterii. Argumentele care au stat la baza acestei solicitari au fost acelea ca sunt necesare extrem de multe date si mai ales universitatile mari au avut probleme cu modul de raportare a acestor date care definesc criteriile de performanta pe baza carora urmeaza a se face finantarea”, a explicat ministrul Educatiei.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: POLITIZAREA INVATAMANTULUI este un virus de care trebuie sa scapam

Deși ordinul privind finantarea pe criterii de performanta a fost trimis, aplicarea acestuia va putea fi facuta doar de anul viitor, iar pentru inceput metodologia va fi testata intr-un proiect pilot.

Totodata ministrul Educatiei a insistat ca universitatile “sa faca eforturi pentru a completa bazele de date cu indicatorii solicitati”, pe baza carora va fi definita performanta universitatilor.

CITESTE SI: Un senator PNL vrea ca PLAGIATUL sa fie asimilat inselaciunii si pedepsit cu inchisoarea

Sursa foto: evz