Cinci greșeli pe care s-ar putea să le faci când îți speli părul

Cinci greșeli pe care s-ar putea să le faci când îți speli părul. 

Nu totul se rezumă la șampon!

Știai că timpul petrecut sub duș dă cu adevărat tonul părului tău? Curățarea, hidratarea și utilizarea tehnicilor potrivite pot îmbunătăți cu adevărat modul în care părul tău arată și se comportă după spălare. Așadar, iată câteva dintre cele mai frecvente erori pe care le credem că le fac oamenii atunci când își spală și îngrijesc podoaba capilară, pe linkul urmator poti sa vezi cele mai bune produse pentru parul deteriorat:

Aștepți prea mult (spălarea părului la intervale prea mari de timp aduce mari necazuri)

Scalpul tău este precum un ecosistem. Iar când aștepți prea mult înainte de a-l spăla, permiți murdăriei, prafului, poluanților sau acumulării de produse uleioase să se așeze pe scalp și să atace sănătatea părului. Găsește o rutină pentru ziua de spălare care să funcționeze pentru tine, astfel încât să nu speli prea puțin părul dar nici să nu îl speli prea mult. Îți recomandăm să îți speli părul cel puțin o dată pe săptămână.

Nu încorporezi un tratament de prespălare

Tratamentele de prespălare sunt atât de bune pentru tine. Îți pregătesc această parte a capului, aducând nutrienții și proprietățile eficiente necesare pentru a-ți „hrăni” scalpul și părul înainte de ziua de spălare. Făcând acest lucru cel puțin o dată pe săptămână vei schimba complet modul în care se comportă scalpul, mai ales dacă te confrunti cu probleme cu scalpul.

Nu îți cureți eficient scalpul

Scalpul tău are nevoie de șampon în ziua de spălare. Șamponul trebuie să fie masat ușor pe scalp, astfel încât să îndepărteze în mod eficient toată murdăria, uleiurile și acumularea de produse de îngrijire/stilizare de pe scalp. Singura modalitate de a face acest lucru este să îți aloci destul timp, să te asiguri că întregul scalp este curățat în mod egal – poți alterna produsele pe care le folosești și poți mereu să încerci ceva nou, modern. De asemenea, specialiștii  recomandă cu multă căldură includerea unei perii de șamponare, care nu numai că ajută la curățarea scalpului, ci și la exfolierea și masarea acestuia.

Nu clătești complet balsamul

Un balsam care necesită clătire și unul care nu o necesită sunt formulate diferit. Primele se folosesc după șamponare și au formule mai consistente/mai groase, cărora le lipsesc proprietățile de styling. Dacă nu clătești complet balsamul, este posibil să observi că părul se simte mai greu, pare tern sau devine gras rapid. Funcția unui balsam post șampon este de a ajuta la etanșarea cuticulelor după șamponare și îndeplinește această funcție foarte eficient, în câteva minute.

Sfat important: nu aplica balsamul pe scalp. Balsamul este destinat doar părului tău!

A fi prea dur sau a fi prea… blând?

Acest punct se referă la modul în care descurci părul în timp ce este ud, cum te speli și cum îți usuci părul. Părul ud este fragil deoarece apa îți extinde părul. Așa că, în timp ce este ud, trebuie să descâlcești ușor și să speli ușor părul. La ieșirea de la duș, cel mai bine este să ai la îndemână un prosop din microfibră sau un tricou pentru a-ți usca părul, deoarece prosoapele obișnuite sunt prea aspre pentru păr.

Așadar, iată ce trebuie să știi! Implementarea acestor mici modificări va face cu adevărat o diferență asupra felului în care se simte și arată părul tău, zi de zi!