CINCI MEDALII si LOCUL I in Europa pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Fizica

IUNIE 2017, VARNA, BULGARIA, BALCANIADA MATEMATICA JUNIORI, ELEVI ROMANI, LOCUL I, SASE MEDALII

Olimpicii romani au obtinut doua MEDALII de aur, doua de argint si una de bronz si s-au clasat pe PRIMUL LOC in Europa si pe locul zece la nivel mondial la cea de-a 45-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, desfasurata in perioada 13-21 iulie in Astana (Kazahstan), a anuntat luni Ministerul Educatiei Nationale.

Potrivit sursei citate, echipa tarii noastre a fost printre putinele ai caror componenti au fost medaliati in corpore.

MEDALIILE de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunza (clasa a XI-a), distins cu aur si la editia precedenta, si Stefan Eniceicu (clasa a X-a). MEDALIILE de argint au fost obtinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint si anul trecut, si Tudor Cretu (clasa a X-a). Gabriel Gaitan (clasa a XII-a) a intrat in posesia MEDALIEI de bronz. Toti elevii provin de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Citeste si: PATRU MEDALII pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Informatica

A 45-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica a reunit peste 190 de concurenti din 48 de tari.

Citeste si: OLIMPIADA INTERNATIONALA de MATEMATICA: Elevi romani de AUR!

Delegatia Romaniei, condusa de Adrian Dafinei, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti si insotita de Sebastian Popescu, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii „A.I. Cuza” din Iasi, revine in tara in aceasta seara pe Aeroportul International „Henri Coanda” (ora 21.30, via Moscova).