CINCI MITURI DESPRE CORPUL FEMEILOR

Chiar daca am pasit hotarat in secolul XXI si ne punem problema pericolului reprezentat de Inteligenta Artificiala (AI) sau a necesitatii colonizarii planetei Marte, femeile, sau mai bine spus ORGANISMUL FEMEILOR ramane din anumite puncte de vedere un MISTER. De-a lungul timpului, societatea a creat si pastrat numeroase mituri despre organismul femeilor. Unele dintre ele au fost infirmate si sunt de mult uitate, pe cand altele sunt neasteptat de prezente in MENTALUL COLECTIV.

Prezentam in continuare cinci mituri despre organismul femeilor care sunt inca prezente in societatea moderna:

1. Un medic poate recunoaste daca o femeie ESTE SAU NU VIRGINA

Chiar daca ar folosi o lupa capabila sa mareasca imaginea de 10 ori, medicii nu pot stabili cu precizie daca o femeie este virgina sau activa din punct de vedere sexual, conform catorva studii. Stabilirea virginitatii sau inceperii vietii sexuale nu tine de identificarea unei eventuale PERFORARI A HIMENULUI pentru ca intotdeauna exista un orificiu in himen.
“Unii oameni cred ca himenul sigileaza vaginul pana la pierderea virginitatii, dar acest lucru NU ESTE ADEVARAT”, sustine Rachel Vreeman de la Universitatea din Indiana, coautoarea cartii “Don’t Swallow Your Gum”. In cazurile foarte rare in care himenul nu este perforat, sangele menstrual se acumuleaza in uter, putand provoca grave probleme de sanatate, a explicat ea.

CITESTE SI: DE CE NU LE MAI PLAC BARBATILOR VIRGINELE?

2. ANTIBIOTICELE POT ANULA EFECTUL PILULELOR CONTRACEPTIVE

“Exista chiar si multi medici care cred in acest mit”, sustine Aaron Carroll, de la aceeasi universitate, cel de-al doilea autor al cartii “Don’t Swallow Your Gum”. Indiferent de alte variabile, pilulele contraceptive pot sa dea gres in 1% din cazuri — rata de esec care ramane neschimbata indiferent daca o femeie ia sau nu antibiotice si indiferent de tipul acestora.

O posibila exceptie ar fi rifampin, un antibiotic prescris impotriva tuberculozei. Conform studiilor clinice, rifampinul reduce nivelul hormonilor antisarcina stimulati de pilulele anticonceptionale, dar nu este inca clar daca efectul sau este suficient de pregnant pentru a mari riscul de sarcina.

3. Femeile si barbatii au nevoie IN MOD EGAL DE SOMN

Un studiu realizat in 200, pe un esantion de peste 6.000 de persoane, la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, ajungea la concluzia ca femeilecare dorm cinci ore sau mai putin pe noapte, intampina un risc dublu de a suferi de hipertensiune prin comparatie cu femeile care dorm cel putin 7 ore in fiecare noapte. In randul barbatilor nu a fost identificata o relatie similara. De aici rezulta ca femeile au mai multa nevoie de un somn odihnitor de cel putin 7 ore pe noapte decat au barbatii.

CITESTE SI: DE CE E MAI BINE SA FII SINGLE? VEZI 7 MOTIVE

4. MENOPAUZA duce la SCADEREA DRASTICA A LIBIDOULUI

Un studiu detaliat asupra obiceiurilor sexuale din Statele Unite, coordonat in 1994 de sociologul Edward Laumann de la Universitatea din Chicago, ajungea la concluzia ca aproximativ jumatate dintre femeile intre 50 si 59 de ani intretineau relatii sexuale de mai multe ori pe luna, ceea ce implica faptul ca nu exista nicio legatura directa intre menopauza si libidou.

5. O femeie nu poate ramane INSARCINATA in timpul MENSTRUATIEI

Desi exista o probabilitate redusa ca o femeie sa ramana insarcinata in timp ce se afla la menstruatie, “atunci cand este vorba de sarcina nimic nu este imposibil”, conform lui Aaron Carroll de la Universitatea din Indiana. Odata ce lichidul seminal a patruns in organismul femeii, spermatozoizii pot astepta chiar si o saptamana oportunitatea aparitiei unui ovul. Ovulatia se poate produce la putin timp dupa sau chiar in perioada de sangerare a ciclului menstrual, deschizand oportunitatea fecundarii in cazul intretinerii de relatii sexuale neprotejate. Metoda contraceptiva a calendarului este cea mai failibila dintre toate, iar partenerii care o practica ajung deseori sa poarte denumirea generica de parinti.

Sursa foto: romaniatv