EXPLOZIE in ANKARA: Cel putin 28 persoane au MURIT, iar alte 61 au fost RANITE. UPDATE

Cel putin cinci persoane au murit si zece au fost ranite intr-o explozie violenta produsa miercuri seara, la trecerea unui vehicul militar, nu departe de sediul Statului Major al armatei turce de la Ankara, potrivit Reuters si AFP, care citeaza canalele de televiziune locale, informeaza Agerpres. 

UPDATE 22:36:  “In acest atac terorist si-au pierdut viata 28 de persoane, iar 61 sunt ranite”, a declarat vicepremierul Numan Kurtulmu, conform AFP.

“Trebuie sa se stie ca Turcia nu va ezita sa foloseasca in orice moment, oriunde si cu orice ocazie dreptul la aparare”, a anuntat presedintele turc Recep Erdogan dupa atentatul de la Ankara.

UPDATE 21:28: O explozie puternica, provocata cel mai probabil de un vehicul-capcana, a avut loc miercuri seara in capitala Turciei, Ankara, in apropierea unei baze militare. Cel putin 18 persoane au murit, iar alte 45 au fost ranite in atentatul comis miercuri seara in centrul orasului, anunta guvernatorul metropolei, Mehmet Kiliclar.

“Cel putin 18 persoane au murit, iar alte 45 au fost ranite in atentat”, a declarat Mehmet Kiliclar.

Stire initiala

Deflagratia a vizat vehicule ale armatei in apropierea pietei centrale Kizilay, potrivit guvernatorului Ankarei, Mehmet Ali Kiliçlar.

AFP a relatat ca este vorba despre un atac cu masina-capcana, in timp ce purtatorul de cuvant al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP, de guvernamant), Omet Celik, a postat pe Twitter ca este un act terorist. 

Mai multe ambulante au fost trimise la locul deflagratiei, unde un autobuz era cuprins de flacari, conform canalului de televiziune CNN Turk, citat de DPA. Biroul premierului turc a declarat ca politia investigheaza incidentul.

Incepand din luna iunie a anului trecut, in Turcia s-au inregistrat mai multe atacuri cu bomba, unele fiind revendicate de gruparea Statul Islamic, potrivit autoritatilor de la Ankara.

Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc in zona istorica Sultanahmet din Istanbul si s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turisti germani, si ranirea altor 15. Autoritatile turce au anuntat ca atacul a fost comis de un sirian de origine saudita ce s-a aflat pana recent in Siria si s-a inregistrat ca refugiat in Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigas a ucis 103 persoane in timpul unui miting al opozitiei turce, in apropierea garii centrale din Ankara. Un alt atac sangeros, soldat cu 33 de morti si 104 raniti, a avut loc anul trecut atunci cand un atacator sinucigas si-a detonat centura cu explozibil in orasul Suruc, din provincia Sanliurfa.

 Sursa foto: agerpres