Cine a avut curajul să-l numească „măgar” în public pe Regele Carol al II-lea?

Carol al II-lea al României a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Primul născut al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria, a avut o viață tumultoasă presărată cu destul de multe critici pentru comportamentul său.

Pe lângă aventurile amoroase, lui Carol al II-lea îi plăceau la nebunie petrecerile zgomotoase ce se încheiau în zorii zilei și glumele făcute chiar și în public. Se spune că la un dineu oferit de regele Carol II se afla ca invitat Tudor Muşatescu, un cunoscut poet, prozator, dramaturg și umorist român. Genul de personaj cu care nu este indicat să faci glume, căci acestea ți se pot întoarce.

Regele, dorind să dea dovada de umor și prezență de spirit şi să-i facă pe invitaţi să râdă, i-a trimis lui Muşatescu un bilet, cerându-i să-l citească cu voce tare. Muşatescu s-a conformat şi a citit. Pe bilet scria: „Muşatescu este primul măgar din lume!”.

Totuși, Tudor Muşatescu nu s-a pierdut cu firea și după câteva clipe a continuat zâmbind, adresându-se Regelui: „Oh, Majestate, dar aţi omis să vă semnaţi… Carol.. al II-lea!”. Toți invitații, inclusiv Carol al II-lea, s-au amuzat copios de răspunsul inteligent al umoristului.

Sursa: shtiu.ro