Cine este PURTATORUL de CUVANT al lui KLAUS IOHANNIS. Presedintele s-a DECIS! UPDATE

Potrivit unor surse din cadrul noului Partid National Liberal (PNL) citate de jurnalistii de la Evenimentul Zilei, favorita pentru conducerea DEPARTAMENTULUI de COMUNICARE de la PALATUL COTROCENI si pentru pozitia de PURTATOR de CUVANT al presedintelui ales KLAUS IOHANNIS este ADRIANA SAFTOIU.

UPDATE 11.28: TATIANA NICULESCU BRAN a scris pe pagina personala de FACEBOOK ca presedintele ales KLAUS IOHANNIS i-ar fi propus functia de PURTATOR de CUVANT al Presedintiei. TATIANA NICULESCU este jurnalista si scriitoare, care a lucrat foarte multi ani pentru BBC, atat la LONDRA, cat si la BUCURESTI.

“Presedintele ales al Romaniei, dl. KLAUS IOHANNIS, mi-a propus sa-i fiu PURTATOR de CUVANT si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, PURTATOARE de CUVANT“, a anuntat TATIANA NICULESCU BRAN .

TATIANA NICULESCU BRAN a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru.

Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, TATIANA NICULESCU BRAN  a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013). 

Stire initiala

ADRIANA SAFTOIU, fosta ziarista si fost deputat de Prahova, a fost exclusa din PNL in decembrie 2012. Ulterior, aceasta a devenit PURTATOR de CUVANT al PDL. A mai detinut si functia de consilier prezidential si PURTATOR de CUVANT al Presedintelui Romaniei, TRAIAN BASESCU (decembrie 2004-martie 2007). ADRIANA SAFTOIU a fost casatorita cu fostul director al Serviciului de Informatii Externe, Claudiu Saftoiu.

CITESTE SI: DOUA NUME GRELE se lupta pentru postul de consilier prezidential pentru politica externa 

Sursa foto: gandul.info