Bomba bombelor! Cine vrea să cumpere PRO Tv-ul

Grupul chinez CEFC s-a aliat cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru preluarea Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, au declarat miercuri pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Una dintre surse a precizat că CEFC este actorul principal al consorțiului și ar urma să asigure cea mai mare parte din finanțarea pentru această tranzacție estimată la aproximativ 500 milioane de euro (587 milioane de dolari). Capitalizarea de piață a Central European Media Enterprises este de aproximativ 623 milioane de dolari, scrie agerpres.ro.

CME este o companie care operează în șase state din Europa Centrală și de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia și România.

Time Warner controlează 46,5% din drepturile de vot la CME însă pe baza unor certificate care pot fi exercitate până în luna mai 2018 controlează 75% din acțiunile CME. O posibilă vânzare a CME a apărut după ce anul trecut AT&T a convenit preluarea Time Warner.

În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV — liderul televiziunilor din România, Acasă, Acasă GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România și Pro TV Internațional.

Sursa foto: protv.ro