Cine este Călin Georgescu, naționalistul propus premier de partidul AUR. Video

Călin Georgescu este propunerea de premier a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). „AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a scris vicepreședintele AUR, Marius Dorin Lulea, pe pagina de Facebook.

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. Din 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

Călin Georgescu a mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Călin Georgescu a practicat judo de performanță și a fost vicecampion balcanic.

Călin Georgescu a postat, anul acesta, un filmuleț pe contul personal de Facebook în care spune că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care „a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”.

Astfel la negocierile de luni de la Palatul Cotroceni, AUR îl va propune pe Călin Georgescu, PNL și USR-PLUS vor merge cu nume diferite, Florin Cîțu, respectiv Dacian Cioloș. PSD a anunțat că îl va propune pe Alexandru Rafila.

Sursa foto: facebook