Cine este George Simion, ultrasul care a fondat AUR, partidul-surpriză de la alegerile parlamentare

George Simion și partidul său, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), sunt cea mai mare surpriză a acestor alegeri parlamentare. AUR a reușit să depășească pragul electoral de 5 procente și va intra în Parlamentul nou ales.

George Simion este un activist civic în vârstă de 34 de ani, confondator ale grupurilor ultras ”Honor et Patria” și ”Uniți sub Tricolor”, și unul dintre militanții vocali ai unirii României cu Republica Moldova.

George Simion a terminat liceul Gheorghe Lazăr din Capitală iar ulterior și-a finalizat studiile administrative la Universitatea din București. Masterul l-a făcut la Iași, George Simion precizând că i-a plăcut mult și istoria și și-a dorit să studieze perioada comunistă, iar în urbea moldavă se predau cel mai bine materiile care făceau obiectul interesului său.

George Simion vrea să schimbe Legea 4, cea prin care Dumitru Dragomir a înăsprit măsurile de siguranță pe stadioane. ”Legea 4 a fost impusă de Jandarmerie prin intermediul lui Mitică și a fost adoptată în totală necunoștință de cauză de Parlament. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost reprezentați, dacă ne-am fi folosit toate pârghiile de presiune, dacă am fi acționat uniți”, a declarat Simion.

George Simion a fost surprins, duminică seara, după anunțarea exit-poll alături de George Marius Păunescu, regizorul român cunoscut drept Bobby Păunescu. Identificat mai degrabă cu lumea mondenă a Capitalei, băiatul lui George Constantin Păunescu s-a aflat în primul rând al susținătorilor AUR duminică seara, după aflarea rezultatelor. Este foarte probabil ca Bobby Păunescu să fie unul dintre finanțatorii partidului AUR.

George Simion a candidat și în 2019 ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”, dar nu a ieșit în evidență. Partidul AUR a avut primul congres abia pe 24 ianuarie 2020.

Sursa foto: facebook