CINE ESTE JUCATORUL PREFERAT AL ROMANILOR SI CE VA FACE NATIONALA LA EURO 2016

Aproape jumatate dintre participantii la un studiu IRES cred ca nationala Romaniei va ajunge in optimile Campionatului European de Fotbal. In ciuda optimismului, putini respondenti stiu cine e capitanul nationalei. In ce priveste jucatorul preferat de la nationala, acesta e stelistul Nicusor Stanciu.

Aproape jumatate dintre participantii la un studiu IRES cred ca nationala Romaniei va ajunge in optimile Campionatului European de Fotbal. Peste o treime dintre ei sunt chiar mai optimisti si cred ca echipa va depasi faza optimilor: 18% apreciaza ca Nationala va ajunge in sferturile de finala, 10% cred ca va ajunge  in semifinala, 5% estimeaza ca Romania va fi finalista, iar 3% cred chiar ca echipa noastra va castiga aceasta competitie.

Cat priveste performanta Romaniei in grupa A, 6 din 10 respondenti sunt de parere ca Nationala se va clasa pe locul 2, un sfert avanseaza locul 3, in timp ce 8% spun ca tricolorii se vor clasa pe primul loc.

Potrivit studiului,  un sfert (24%) dintre cei chestionati si care se declara interesati de Campionatul European de Fotbal EURO2016 cred ca scorul partidei inaugurale a EURO2016, dintre Romania si Franta, va fi 1-1. Aproximativ 20% dintre acesti respondenti anticipeaza o victorie a Romaniei, in timp ce 37% cred ca victoria va fi apartine echipei Frantei, avansand diferite scoruri in acest sens.

Peste jumatate dintre respondentii din acelasi esantion spun ca nu stiu cine este capitanul Nationalei Romaniei prezente la Euro2016, 30% il indica in mod corect pe Vlad Chiriches, in timp ce 10% cred ca acesta este Razvan Rat. Printre jucatorii preferati din lotul echipei nationale se numara: Nicusor Stanciu (9%), Gabriel Torje (8%), Vlad Chiriches (8), in timp ce 17% dintre cei chestionati sustin ca nu au un jucator preferat, iar 24% nu stiu pe cine sa indice in acest sens.

In timp ce 7 din 10 respondenti (70%) stiu ca Anghel Iordanescu este selectionarul Nationalei Romaniei la EURO2016, aproape un sfert dintre respondentii care se declara interesati de aceasta competitie spun ca nu cunsoc numele antrenorului principal.

Franta este indicata de 35% dintre participantii la studiu ca fiind echipa cu cele mai mari sanse de a ajunge in finala EURO2016, urmata de Germania si apoi de Spania.

Dintre echipele participante la EURO2016, in topul preferintelor suporterilor romani se afla tot Spania, Germania si Franta.

Aproape jumatate dintre respondentii interesati de EURO2016 declara ca vor urmari doar meciurile mai interesante din aceasta competitie, 18% opteaza doar pentru meciurile sustinute de reprezentativa Romaniei si doar 8% spun ca vor urmari toate partidele. Acasa, in compania familiei – este mediul indicat de cei mai multi dintre respondenti ca fiind cel in care vor urmari partidele din cadrul EURO2016.  60% dintre respondenti indica PRO TV ca fiind postul la care vor urmari meciurile din turneul final.

Sursa foto: sport