Cine este medicul erou care se zbate între viață și moarte după ce a salvat 6 pacienți din ATI în timpul incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț!

Sâmbătă seară a izbucnit un incendiu violent la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Medicul de gardă prezent în timpul tragediei se zbate acum între viață și moarte după ce a suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului reșind să salveze 6 pacienți din incendiul care se pare că a fost provocat de un scurt-circuit.

Medicul erou se numește Ioan Cătălin Denciu (foto), în vârstă de 42 de ani, s-a născut la Focșani și este doctor specializat ATI este căsătorit cu o doctoriță care are specializarea ginecologie și este tatăl a doi copii. În această noapte el a fost transferat de urgență la Iași, de acolo urmând să fie transportat cu o aeronavă militară în Capitală unde va fi transferat la spitalul Floreasca.

„În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijiri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.”, au precizat într-un comunicat de presă reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Medicul Ioan Cătălin Denciu va fi evaluat la spitalul din Capitală, iar duminică dimineață va fi transferat la o Spitalul Militar din Bruxelles (Belgia), care a acceptat transferul, a declarat ministrul Sănătății.

Sursa foto: facebook