Cine este miliardarul care si-a depus actele de intrare in faliment

Miliardarul brazilian Eike Batista, cel care aspira pana nu demult la titlul de cel mai bogat om din lume, a dat chix cu afacerile sale, motiv pentru care acum a ajuns la sapa de lemn.

Mai exact, compania sa petroliera OGX a depus actele pentru intrarea in faliment, devenind o imagine reprezentativa a economiei Braziliei, care se afla intr-o perioada de boom nesustenabil, scrie incont.ro.

Eike Batista obisnuia sa isi uimeasca oaspetii cu Mercedesul McLaren pe care il tinea parcat in sufrageria vilei in care locuia. Dar miliardarul a avut o viata privilegiata de mic. Tatal sau a fost ministrul minelor si energiei, aflandu-se inclusiv la conducerea unei companii miniere de stat, care intre timp s-a privatizat.

In varsta de 56 de ani, averea lui Batista a ajuns acum la numai un procent din suma de 34,5 miliarde de dolari, cat estima revista Forbes ca are, la inceputul lui 2012. Asa ca a fost nevoit sa isi dezmembreze iahtul de lux si sa il vanda la fier vechi.

Apoi, problemele omului de afaceri s-au extins si in viata sa personala. In iunie, fiul sau, in varsta de 21 de ani, a fost condamnat pentru uciderea din culpa a unui ciclist, pe care l-a lovit chiar cu Mercedesul tatalui sau.