Cine este prima persoană din România vaccinată împotriva coronavirusului

O asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti este prima persoană din România care a fost vaccinată, duminică, împotriva noului coronavirus.

Mihaela Anghel are 26 de ani, este asistentă medicală generalistă, și a făcut parte din echipa medicală care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu noul coronavirus.

Mihaela Anghel a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00. ”Am fost foarte privilegiată că am fost aleasa sa fiu prima vaccinată din aceasta țară. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că va veni vaccinul cu siguranță m-am gândit că o să mă vaccinez, pentru că n-aș vrea ca cei dragi mie să se îmbolnăvească și totodată nici eu. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin, pot să spun, pe care l-am făcut până acum.”, a declarat Mihaela Anghel.

“Să deschidă bine ochii şi să vină să se vaccineze, pentru a putea scăpa de această greutate care ne apasă pe toţi. Să nu aştepte să se îmbolnăvească ei sau cei dragi, ca să îşi dea seama că există această boală (…) Simt şi sper să fie începutul şi sfârşitul acestei pandemii. Sper din tot sufletul. Suntem şi noi afectaţi de pierderea pacienţilor. În toţi aceşti ani de când lucrez aici, nu s-a întâmplat niciodată să avem atât atât de multe decese (…) A fost mai greu la început, pentru că nu am putut sta lângă familie. A trebuit să stăm izolaţi (…) A fost un caz destul de grav, un băiat de 33 de ani, care a fost în terapie intensivă cam trei luni şi jumătate în spital (…) Gândiţi-vă că toţi stăm îmbrăcaţi în acel echipament. Cinci-şase ore fără apă, fără aer, numai căldură şi transpiraţie”, a mai declarat asistenta medicală.

Vă reamintim că, duminică, a început vaccinarea împotriva noului coronavirus în toate ţările Uniunii Europene, primele persoane care au primit doze de vaccin fiind din rândul pensionarilor şi al medicilor.

Sursa foto: captura video