Cine este PRIMUL MAGISTRAT care nu va beneficia de PENSIA SPECIALA!

PERSOANE, AREST PREVENTIV, DOSAR ROMPREST, EVAZIUNE FISCALA, SPALARE DE BANI, GRUP INFRACTIONAL, PLASATI, AREST LA DOMICILIU, INSTANTA DE FOND, NU ESTE DEFINITIVA, FLORIAN WALTER

Fostul presedinte al Judecatoriei Ineu, AUREL TRIPA, este PRIMUL MAGISTRAT care va lua o PENSIE OBISNUITA dupa ce a fost condamnat pentru CORUPTIE, noteaza evz.ro.

Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri, 30 iulie, decretul privind ELIBERAREA din functia de JUDECATOR la Judecatoria Ineu a lui AUREL-STEFAN TRIPA, ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei INFRACTIUNI, informa Administratia Prezidentiala.

Citeste si: PENSII SPECIALE: MAGISTRATII CONDAMNATI DEFINITIV PENTRU CORUPTIE NU MAI PRIMESC PENSIA DE SERVICIU SI INDEMNIZATIA

Incepand de duminica, 27 iulie, MAGISTRATII eliberati din functie in urma unei CONDAMNARI DEFINITIVE nu vor mai beneficia de PENSIA DE SERVICIU, potrivit unui act normativ publicat joi in Monitorul Oficial. Ei vor beneficia de PENSIA in sistemul public.

Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputatilor, in octombrie anul trecut, a ajuns ulterior la Senat, unde a fost amanat in mai multe randuri.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe TRIPA AUREL STEFAN, fost JUDECATOR in cadrul Judecatoriei Ineu, la o PEDEAPSA de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 5 ani si 6 luni si interzicerea, pe o perioada de 3 ani dupa executarea PEDEPSEI PRINCIPALE, a mai multor drepturi.

PENSII INTERZISE PENTRU MAGISTRATII CONDAMNATI DEFINITIV – PROIECT DE LEGE

Sursa foto: pesurse.ro