Cine este românca acuzată că și-a ucis soțul italian, unul dintre liderii grupării mafiote ’Ndrangheta

Cristina Elena Toma este românca acuzată că şi-a ucis soţul italian, unul din capii clanului mafiot ‘Ndrangheta, care acționa în Spania. Giuseppe Nirta (52 de ani), supranumit “Italianul”, a fost împușcat mortal și înjunghiat pe 9 iunie 2017, în momentul în care se întorcea acasă alături de soția sa.

Giuseppe Nirta, cel care coordona traficul de droguri dintre Italia și Spania, era urmărit de poliția italiană și de cea spaniolă. La cinci luni după asasinarea sa, au fost arestați patru spanioli și un italian, scrie valledaostaglocal.it. După câteva luni de arest preventiv, poliția nu a reușit să găsească dovezi care să-i incrimineze și i-a eliberat.

Cristina Elena Toma a fost arestată acum mai bine de un an, ea fiind acuzată de complicitate la omor. Aceasta a declarat oamenilor legii că soțul său ar fi fost împușcat de un bărbat și că ea s-ar fi ascuns într-o pădure din apropierea locului unde a avut loc crima.

Cristina Elena Toma a declarat, la reconstituirea crimei, în august 2019, că atunci când au ajuns în fața casei, ea a coborât din mașină pe ușa din dreapta, iar când soțul a ieșit din mașină, un bărbat cu glugă a venit și a tras 6-7 focuri de armă. Românca susține că a fugit în momentul în care a auzit focuri de armă, s-a ascuns într-o pădure, de unde a sunat un prieten.

Anchetatorii au dubii privind declarația româncei, deoarece bărbatul a fost și înjunghiat, ceea ce nu pare a fi, susțin ei, modul de acțiune al unui asasin profesionist. Potrivit valledaostaglocal.it, pe cămașa și buzunar pantalonilor cu care Cristina Elena Toma era îmbrăcată în acea zi s-ar fi găsit urme de praf de pușcă, care cu greu ar fi putut ajunge la ea dacă ar fi reușit cu adevărat să fugă, așa cum susține.

Sursa foto: valledaostaglocal.it