CINE ESTE si CE VREA STATUL ISLAMIC (ISIS) – ANALIZA

STATUL ISLAMIC nu este doar o colectie de psihopati. STATUL ISLAMIC este un grup religios cu convingeri atent considerate, printre care si faptul ca reprezinta un agent cheie al APOCALIPSEI. Iata ce inseamna strategia lor si ceea ce putem face pentru a-i opri.

Ce este STATUL ISLAMIC (ISIS) ? De unde vine si care ii sunt intentiile? Simplitatea acestor intrebari poate fi inselatoare si putini lideri occidentali par sa cunoasca raspunsurile. In decembrie 2014, The New York Times a publicat comentariile confidentiale ale generalului – maior Michael K. Nagata, comandantul operatiunilor speciale ale SUA in Orientul Mijlociu. Acesta a admis ca intelege cu greu care sunt interesele ISIS. „Nu am invins ideea. Nici macar nu intelegem ideea”, a afirmat oficialul american.

CITESTE SI: MANUALUL SECRET al STATULUI ISLAMIC. Cum vor sa cucereasca lumea JIHADISTII ISIS – DOCUMENT

Ignoranta fata de STATUL ISLAMIC poate fi inteleasa: e un regat solitar, multi sustinatori au plecat incolo, dar putini s-au intors. Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi a fost inregistrat vorbind deschis lumii o singura data. Cu toate acestea, propaganda ISIS este foarte prezenta on-line, iar sustinatorii CALIFATULUI transforma proiectul in unul viabil. Ce stim deocamdata e ca STATUL ISLAMIC refuza principial pacea, urmareste un genocid, iar conceptiile sale religioase sunt cele mai riguroase, incapabile de vreun fel de schimbare. Mai mult decat atat, ISIS se considera crainicul si cel din urma participant al sfarsitului lumii.

ABU BAKR AL-BAGHDADI (captura video)

CITESTE SI: MIGRATIA INVERSA. De ce MUSULMANII din OCCIDENT ajung in ISIS si cum poate fi oprit acest fenomen – ANALIZA

RADACINILE ISIS

STATUL ISLAMIC se bazeaza pe o ramura distincta a ISLAMULUI, ale carei credinte sunt foarte importante pentru strategia statului. Adevarul e ca am interpretat gresit STATUL ISLAMIC din cel putin doua considerente. In primul rand, tindem sa aplicam logica AL-QAIDA asupra unei organizatii care a reusit sa o eclipseze. Bin Laden a vazut terorismul pe care-l practica ca pe un preludiu al CALIFATULUI pe care nu astepta sa-l vada pe parcursul vietii sale. Organizatia sa era flexibila, opera pe o arie geografica extinsa si difuza, formata din mai multe celule autonome. STATUL ISLAMIC, dimpotriva, cere un teritoriu legitim si o structura de varf care sa il conduca. Teritoriul sau este impartit pe provincii, iar resursele sale umane – pe doua dimensiuni: civila si militara. JIHADISTII sunt oameni seculari, cu preocupari politice moderne, ce au convingeri religioase medievale. Tot ce face grupul vine sa aduca o civilizatie caracteristica secolului VII si in ultima instanta, apocalipsa.

In cel de-al doilea rand, oficialii STATULUI ISLAMIC si sustinatorii acestuia afirma ca ei nu pot renunta la preceptele de guvernare implantate in ISLAM de catre profetul Mohamed si cei dintai adepti ai sai. Ei deseori vorbesc in notiuni si idei ce par demodate, dar vin tocmai din traditii specifice ISLAMULUI timpuriu. Spre exemplu, in septembrie al anului trecut, Sheikh Abu Muhammad al-Adnani, purtatorul de cuvant al ISIS, a indemnat toti musulmanii din tarile vestice precum Franta si Canada sa caute infideli religiei islam si sa le „zdrobeasca crestetul cu o piatra”, sa-i otraveasca, sa intre in ei cu masina sau sa „le distruga culturile agricole”. Desi pot suna foarte ciudat, amenintarile emise de Adnani au sustinere teologica. Realitatea STATUL ISLAMIC este foarte… ISLAMICA. La baza acestui stat se afla religia practicata de cei mai ardenti adepti ai sai, izvorata din interpretari coerente si bine invatate ale ISLAMULUI. Fiecare decizie majora sau lege promulgata porneste de la metodologia Profetului, ceea ce inseamna sa urmaresti profetia si exemplul lui Mohamed, pana in cele mai mici detalii.

EXPLICATIE FOTO: Controlul teritoriului este o conditie prealabila esentiala pentru autoritatea STATULUI ISLAMIC  in ochii sustinatorilor sai. Aceasta harta, de la Institutul pentru Studiul Razboiului, arata teritoriul aflat sub controlul CALIFATULUI in 15 ianuarie 2015, impreuna cu zonele pe care le-a atacat. In cazul in care detine puterea, STATUL ISLAMIC colecteaza taxe, reglementeaza preturile, functioneaza instantele, precum si administreaza servicii, de la ingrijire a sanatatii si educatie pentru telecomunicatii. (Sursa foto: facebook)

CITESTE SI: CUM PRODUCE STATUL ISLAMIC (DAESH) MILIARDE DE DOLARI

DEVOTAMENT

Este cunoscut faptul ca zeci de mii de musulmani straini au emigrat in Siria pentru a se alatura STATULUI ISLAMIC. Recrutii STATULUI ISLAMIC provin din Franta, Marea Britanie, Belgia, Germania, Olanda, Australia, Indonezia, Statele Unite ale Americii, precum si din multe alte locuri. Multi au venit sa lupte, si multi intentioneaza sa moara.

Peter R. Neumann, profesor la Kings College din Londra, mi-a spus ca vocile on-line au fost esentiale pentru propaganda si suficiente sa se asigure ca nou-venitii vor sti ceea ce trebuie sa creada. Recrutarea online a largit, de asemenea, datele demografice ale comunitatii JIHADISTE, permitand femeilor musulmane conservatoare, izolate in casele lor, de a ajunge la recrutori, a se radicaliza, si apoi de a ajunge in Siria. Prin apelurile adresate ambelor sexe, STATUL ISLAMIC spera sa construiasca o societate completa.

CITESTE SI: DE CE VA ESUA, IN CELE DIN URMA, STATUL ISLAMIC – analiza

In noiembrie, am calatorit in Australia pentru a-l intalni pe Musa Cerantonio, un predicator in varsta de 30 de ani,  pe care Neumann si alti cercetatori l-au identificat ca fiind una dintre “noile autoritati spirituale” din strainatate care vor  sa se alature STATULUI ISLAMIC. Timp de trei ani, Musa Cerantonio a fost  televangelist la postul Iqraa TV in Cairo, dar a plecat  dupa ce conducerea televiziunii a fost in dezacord cu apelurile sale frecvente pentru crearea unui CALIFAT. Acum, Musa Cerantonio predica pe retelele de socializare Facebook si Twitter.

MUSA CERANTONIO 

Musa Cerantonio – un om urias, posesorul unui comportament livresc,  mi-a spus ca nu suporta videoclipurile in care oamenii sunt decapitati. Uraste sa vada violenta, chiar daca sustinatorii STATULUI ISLAMIC  sunt de parere ca acestea sunt necesare. (El vorbeste, deasemenea, impotriva atentatelor sinucigase, pe motiv ca Dumnezeu interzice sinuciderea. Nu este singurul punct de vedere diferit fata de cele ale fanaticilor din STATUL ISLAMIC ). Obsesia lui Cerantonio pentru apocalipsa islamica este, intr-un fel, familiara. El pare a traia o drama, din perspectiva unui outsider, la fel ca in povestile medievale fantastice, insa cu varsare de sange reala.

CITESTE SI: INTERPRETAREA TRUNCHIATA A ISIS AR PUTEA REFORMA RELIGIA ISLAMICA – ANALIZA

In iunie anul trecut, Cerantonio si sotia lui au incercat sa emigreze, insa nu a dezvaluit unde anume (“Este ilegal pentru a merge la Siria”, mi-a spus el, pe un ton evaziv). Insa ei au fost prinsi pe drum, in Filipine, si el a fost deportat inapoi in Australia pentru depasirea termenului vizei. Ulterior, autoritatile australiene au incriminat incercarile sale de a adera sau de a calatori catre STATUL ISLAMIC si i-a confiscat pasaportul lui Cerantonio. In prezent, el este blocat in Melbourne, unde se afla printre clientii obisnuiti ai jandarmeriei locale. Daca Cerantonio si sotia sa vor fi prinsi ca ajuta persoane sa ajunga la  STATUL ISLAMIC, el va fi inchis. Pana in prezent, insa, Cerantonio este liber fiind perceput ca un ideolog neafiliat care discuta cu alti JIHADISTI despre doctrina STATULUI ISLAMIC

Ne-am intalnit pentru masa de pranz in Footscray, o, suburbie multiculturala din Melbourne. Musa Cerantonio a crescut acolo, provenind dintr-o familie jumatate irlandeza si jumatate din Calabria. Musa Cerantonio mi-a explicat bucuria pe care a simtit-o cand Abu Bakr al-Baghdadi a fost declarat calif. “Eram intr-un hotel (in Filipine), si am vazut declaratia la televizor”, mi-a spus predicatorul australian. ” Am fost uimit si m-am  intrebat ce mama naibii caut eu in camera asta nenorocita?”

CITESTE SI:  SCURT GHID AL RAZBOIULUI CIVIL DIN SIRIA. ACTORI. CAUZE. (LIPSA DE) SOLUTII – INFOGRAFIE

Ultima CALIFAT a fost Imperiul Otoman, care a atins apogeul in secolul al 16-lea si apoi a cunoscut un lung declin, pana cand fondatorul Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk, l-a desfiintat in anul 1924. Dar Cerantonio, ca multi sustinatori ai STATULUI ISLAMIC, nu recunoaste legitimitatea acestui nou CALIFAT, deoarece nu aplica in totalitate legile ISLAMULUI si pentru ca nu are califi descendenti din tribul Profetului, Quraysh.

Baghdadi a vorbit pe larg despre importanta CALIFATULUI in predica sa din timpul numirii sale de la Mosul. El a spus ca pentru a revigora institutia- CALIFATULUI care nu au functionat, cu exceptia numelui de aproximativ 1000 ani incoace – este o obligatie normala. El si loialistii sai s-au “grabit sa declare CALIFATUL si sa-l il numeasca imam”, a spus Cerantonio. “Aceasta este o datorie intre  musulmani – o datorie care s-a pierdut timp de secole … Pacatul musulmanilor este acela ca l-au pierdut, iar acum ei au datoria sa caute permanent sa-l restabileasca”. La fel ca Bin Laden inaintea sa, Baghdadi a vorbit folosind frecvente aluzii scripturale si porunci din retorica clasica. Spre deosebire de bin Laden, si spre deosebire de califii falsi ai Imperiului Otoman, el este Qurayshi.

CALIFATUL, a afirmat Cerantonio, nu este doar o entitate politica, ci, de asemenea, un vehicul pentru mantuire. Propaganda STATULUI ISLAMIC benefiaciza, permanent, de rapoarte cu privire la angajamentele de baya’a (supunere totala) a grupurilor JIHADISTE din intreaga lume musulmana. 

CITESTE SI: MOTIVELE pentru care TINERII din OCCIDENT se alatura STATULUI ISLAMIC

Cerantonio a citat un proverb profetic, conform caruia,  a muri fara a jura supunere inseamna sa mori jahil (ignorant) si, prin urmare, “moartea este de neincredere.” Ganditi-va cum musulmanii (sau, in aceasta privinta, crestinii) isi imagineaza cum negociaza Dumnezeu cu sufletele oamenilor care mor fara sa invete despre o religie adevarata. Ele (sufletele) nu sunt, in mod evident, nici salvate, nici condamnate definitiv. In mod similar, Cerantonio a spus, ca un musulman care recunoaste un singur Dumnezeu atotputernic si se roaga, dar care moare fara sa jure supunere unui calif valabil si sa suporte obligatiile acestui juramant, nu a reusit sa traiasca o viata complet islamic. Ceea ce inseamna ca marea majoritate a musulmanilor din istorie, si toti cei care au murit intre anii 1924 si 2014, au avut o moarte de neincredere, i-am replicat eu. Cerantonio m-a aprobat pe un ton grav. “As  merge atat de departe incat sa spun ca ISLAMUL a fost restabilit” de CALIFAT.

L-am intrebat despre propria lui baya’a, si Cerantonio m-a corectat rapid: “Eu nu am spus ca am jurat credinta.” El mi-a amintit ca, in conformitate cu legislatia australiana, sa dai baya’a STATULUI ISLAMIC este ilegal. “Dar eu sunt de acord ca (Baghdadi) indeplineste cerintele”, a continuat el. “Eu iti fac cu ochiul si tu poti intelege cum vrei semnificatia acestui gest”….

CITESTE SI: VIDEO Cel mai mare COSMAR al STATULUI ISLAMIC. ABU AZRAEL, UCIGASUL de TERORISTI

Pentru a deveni (a fi) calif, trebuie sa indeplinesti conditiile mentionate in legea Sunnita si anume: trebuie sa fii un musulman adult si descendent Quraysh; sa prezinti probitate morala si integritate fizica si psihica; si sa ai ‘Amr, sau autoritate. Referitor la acest ultim criteriu, Cerantonio a spus ca este cel mai greu de indeplinit si ca este obligatoriu pentru un calif sa posede un teritoriu in care sa poata aplica LEGEA ISLAMICA

CITESTE SI: De ce a ales STATUL ISLAMIC sa atace PARISUL? – ANALIZA

Cu o sapatamana inainte de micul dejun luat impreuna cu Cerantonio, m-am intalnit, la Londra, cu trei fosti membrii ai unei grupari ISLAMISTE interzise supranumita Al Muhajiroun (Emigrantii): Anjeem Choudary, Abou Baraa si Abdul Muhid. Toti trei si-au exprimat dorinta de a emigra in Califatul STATULUI ISLAMIC, asa cum multi dintre camarazii lor au facut-o deja, dar autoritatile le-au confiscat pasapoartele. La fel ca Cerantonio, ei privesc CALIFATUL ca singura guvernare reala de pe pamant, desi niciunul nu a jurat supunere acestuia.

ANJEEM CHOUDARY – cel mai vocal sustinator al STATULUI ISLAMIC din Marea Britanie

Principalul lor scop din timpul intalnirii noastre a fost sa imi explice care este scopul STATULUI ISLAMIC, pentru ce anume militeaza acesta si cum reflecta legile lui Dumnezeu.

Choudary, in varsta de 48 de ani, este fostul lider al gruparii. Apare frecvent in cadrul buletinelor de stiri televizate si este recunoscut drept unul care apara STATUL ISLAMIC in cel mai zgomotos mod cu putinta pana in clipa in care producatorii ii taie microfonul din regie. Choudary are, in Marea Britanie, reputatia unui galagios dezgustator, dar el si diiscipolii sai cred cu tarie in STATUL ISLAMIC si, in problemele de doctrina, vorbesc pe un ton raspicat. Choudary si ceilalti au adrese de Twitter unde vorbesc despre principiile STATULUI ISLAMIC, in timp ce Abu Baraa detine un canal pe Youtube unde raspunde constant intrebarilor despre Sharia.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC: IVAN JIHADISTUL, URMASUL LUI JIHADI JOHN. CINE ESTE NOUL CALAU AL CALIFATULUI

Incepand din luna septembrie, autoritatile britanice ii investigheaza pe cei trei, acestia fiind suspectati de sustinerea terorismului. Din cauza acestei investigatii, ei au trebuit sa se intalneasca cu mine separat: comunicarea intre ei reprezentand violarea termenilor cautiunii. Insa, vorbind cu ei am avut senzatia ca vorbesc cu una si aceeasi persoana cu masti diferite. Choudary s-a intalnit cu mine intr-un magazin de dulciuri din suburbia nord-londoneza Ilford. Era imbracat intr-o tunica de culoare albastra care ii ajungea pana in dreptul gleznelor si a dat gata o cutie de Red Bull in timpul discutiei.

Inainte de aparitia CALIFATULUI, „85% din invataturile Sharia erau absente din viata musulmanilor”, mi-a marturisit Choudary. 

„Aceste legi au fost suspendate pana la aparitia  khilafa – un CALIFAT – si acum avem unul”. Fara un CALIFAT, de exemplu, justitiarii individuali nu sunt obligati sa taie mainile hotilor prinsi in flagrant. Dar, o data cu crearea unui CALIFAT si a legii acestuia, impreuna cu alte legi ale jurisprudentei, totul revine la viata. In teorie, toti musulmanii sunt obligati sa imigreze unde CALIFUL aplica aceste legi. Unul dintre discipolii lui Choudary, un tip convertit de la religia hindusa pe nume Abu Rumaysah, a evadat de la politie si-a luat familia compusa din cinci membri si a dus-o din Londra in Siria in luna noiembrie. Chiar in ziua in care m-am intalnit cu Choudary, Abu Rumaysah a postat pe contul sau de Twitter o poza in care aparea tinandu-l intr-o mana pe baiatul sau nou nascut si in cealalta o mitraliera Kalasnikov. 

CALIFUL este necesar pentru a implementa, a pune in aplicare Sharia. Orice abatere ii va obliga pe cei care au jurat credinta sa il infomeze, in privat, pe CALIF despre eroarea pe care a comis-o si, in cazuri extreme, sa il excomunice si sa-l inlocuiasca daca acesta persista in greseli. („Am fost cuprins de aceasta mare problema, aceasta uriasa responsabilitate care este si o mare raspundere ”, declara Baghdadi in timpul numirii sale). In schimb, CALIFUL  solicita expres obedienta, iar cei care persista in a sprijini guvernele non-musulmane, dupa ce sunt averizati si educati referitor la pacatul lor sunt considerati apostati.

Choudary a spus ca Sharia a fost prost inteleasa din cauza aplicarii sale incomplete de anumite regimuri precum cel din Arabia Saudita, unde criminalilor nu li se taie capul si nici hotilor mainile. „Problema este ca atunci cand in tari precum Arabia Saudita se implementeaza doar codul penal si nu se asigura o justitie sociala si economica predicata in Sharia – pachetul intreg de legi – rezultatul este acutizarea urii fata de Sharia. Acest pachet intreg de legi cuprinde si locuintele gratuite, hrana si imbracaminte pentru toata lumea, chiar daca cei care isi doresc sa se imbogateasca pot face asta muncind”, a mai spus Anjeem Choudary.

La randul sau, Abdul Muhid, in varsta de 32 de ani, a continuat pe aceeasi linie. Muhid a venit imbracat ca un mujadin chic la intalnirea care a avut loc intr-un restaurant londonez: o barba ciufulita, o palarie afgana si un portofel exterior care semana ca un toc pentru umar. Imediat cum ne-am asezat a inceput sa vorbeasca despre bunastarea STATULUI ISLAMIC. STATUL ISLAMIC poate avea pedepse medievale pentru crime morale (lovituri de bici pentru consumul de alcool sau desfranare sau bataie cu pietre pentru adulter), insa programul sau social  referitor la bunastare este, cel putin sub anumite aspecte, unul progresiv. Ingrijirea sanatatii este gratuita. („In Marea Britanie nu este la fel?”, l-am intrebat. „Nu chiar”, a raspuns el. „Unele proceduri nu sunt acoperite!”). Aceasta grija fata de bunastarea sociala, a mai spus Muhid, nu este o alegere politica a STATULUI ISLAMIC, ci o obligatie inerenta din legea lui Dumnezeu.

LUPTA

Puritatea ideologica a STATULUI ISLAMIC are si o virtute compensatoare: ne permite sa prevedem o serie dintre actiunile gruparii. Osama Bin Laden a fost extrem de putin previzibil. El a terminat primul sau interviu televizat in cel mai criptic mod cu putinta. Peter Arnett, reporterul CNN, l-a intrebat: „Care sunt planurile de viitor?”, Bin Laden replicand: „Veti vedea si veti auzi despre ele in mass media, cu voia lui Dumnezeu”. In aceeasi ordine de idei, STATUL ISLAMIC vorbeste deschis despre planurile sale – nu toate, insa suficiente incat daca asculti cu atentie poti deduce modul in care intetioneaza sa se extinda sau sa guverneze.

La Londra, Choudary si discipolii sai ofera detalii amanuntite despre modul cum STATUL ISLAMIC trebuie sa aplice politica externa, in conditiile in care a devenit, acum, un CALIFAT autentic. In primul rand este vorba de ceea ce LEGEA ISLAMICA numeste „JIHAD OFENSIV”,  „o expansiune fortata in tarile care sunt conduse de non-musulmani”. „Pana acum noi ne-am aparat”, a declarat Choudary; fara un CALIFAT, JIHADUL OFENSIV este un concept imposibil de aplicat. Insa, extinderea CALIFATULUI este o datorie esentiala pentru CALIF. Choudary a incercat sa prezinte legile brutale de razboi promovate de STATUL ISLAMIC drept niste politici de mila. Acesta a spus ca STATUL ISLAMIC are obligatie sa-si terorizeze dusmanii – un ordin sfant care sa-i sperie de moarte prin decapitari, rastigniri, inrobirea femeilor si copiilor, deoarece aceste actiuni grabesc victoria si evita conflictele de lunga durata.

Abu Baraa, colegul lui Choudary, a explicat ca LEGEA ISLAMICA permite tratatele de pace, doar temporar, si nu cu o durata mai mare de un deceniu. In mod similar, acceptarea de frontiere este o anatema asa cum a declarat Profetul si se poate vedea in toate inregistrarile propagandistice  promovate de STATUL ISLAMIC. In cazul in care, CALIFUL accepta o pace pe termen lung sau o frontiera permanenta el va face o uriasa eroare. Tratatele temporare de pace pot fi reinnoite, dar nu se pot aplica la toti inamicii in acelasi timp: CALIFUL trebuie sa porneasca JIHADUL cel putin o data pe an. El nu se poate odihni pentru ca va ajunge sa cada intr-o stare de pacat.

Ca un element de comparatie pentru STATUL ISLAMIC, Abu Baraa a vorbit despre Kmerii Rosii care au ucis aproximativ o treime din populatia totala a Cambodgiei.Insa, Kmerii Rosii au preluat locul Cambodgiei de la Natiunile Unite. „Acest lucru nu este permis”, a spus Baraa. „In momentul in care trimiti un ambasador la ONU este momentul in care recunosti o alta autoritate decat cea a lui Dumnezeu”.  Aceasta forma de diplomatie este menita celor care vor sa se eschiveze si ar fi o dovada care ar duce imediat la inlocuirea lui Baghdadi. Chiar si in momentul in care se doreste grabirea instaurarii unui CALIFAT – de exemplu prin intermediul unui vot politic si democratic – este tot un gest similar eschivei. 

PACATELE SE SPALA CU SANGE!

In noiembrie 2014, STATUL ISLAMIC a prezentat o inregistrare video in care explica originile sale si legaturile cu Bin Laden. Potrivit fisierului video, Abu Musa’b al Zarqawi, seful AL-QAIDA din 2003 pana in 2006 (cand a fost ucis) a fost urmat de doi lideri, unul din ei fiind Ayman al Zawahiri. Zawahiri nu este apreciat de catre alti JIHADISTI, deoarece nu i-a fagaduit loialitate actualului calif al STATULUI ISLAMIC, Abu Bakr al-Baghdadi, lider al ISIS din luna mai a anului 2010.

Pentru STATUL ISLAMIC, Profetul si adeptii sai reprezinta modele pentru comportament, lupta, viata si familie. ISLAMUL este o religie monoteista, majoritatea musulmanilor sunt sunniti. A doua parte, mai mica (10-20%) reprezinta siitii. STATUL ISLAMIC urmeaza o ramura a sunnismului, numita salafism. Potrivit acestei religii, exista o mare diferenta intre pacatos si un apostat (n.n. persoana care a tradat, a renuntat la o anumita credinta religioasa).

A denigra sfintenia Coranului sau a profetiilor propovaduite de Mohamed reprezinta o apostazie sau o tradare a religiei, pedepsita cu moartea. In unele cazuri, apostazie poate fi considerata procurarea de alcool, purtarea unor haine vestice, aranjarea barbii sau votarea unui candidat. A fi siit este la fel o apostazie, deoarece ISIS priveste siismul ca pe o inovatie, iar inovatia Coranului inseamna sa-i negi perfectiunea initiala. Ceea ce inseamna ca peste 200 de milioane de siiti sunt destinati mortii. O soarta asemanatoare trebuie sa aiba si toti sefii statelor ce au acceptat sa fie alesi si au acceptat legi care nu au fost facute de Dumnezeu.

Urmarind aceasta doctrina, STATUL ISLAMIC isi asuma rolul de purificare a lumii prin asasinarea unui numar cat mai mare de oameni. Postarile de pe retelele de socializare arata ca executiile se intampla neincetat. Musulmanii tradatori sunt cele mai comune victime. Spre surprinderea noastra, STATUL ISLAMIC poate permite crestinilor sa traiasca, daca acestia platesc o taxa speciala, numita jizya si se declara subjugati.

CAT DE ISLAMIC ESTE ISIS?

Multe organizatii musulmane au ajuns sa declare STATUL ISLAMIC, de fapt, anti-islamic. Potrivit savantului de la Princeton, Bernard Haykel, cei care afirma asta sunt jenati, incearca sa fie corecti din punct de vedere politic si au o viziune inocenta asupra propriei religii. Acestia omit ceea ce ISLAMUL le-a cerut legal si istoric. Oamenii vor sa gratieze ISLAMUL, sa-l promoveze ca o religie a pacii, desi legile razboiului au ajuns in Coran. Desi legile Profetului erau calibrate vremurilor violente de atunci, STATUL ISLAMIC le reproduce cu strictete in zilele noastre. Asta include un numar de practici pe care musulmanii prefera sa nu le considere parte a propriilor texte sacre, cum ar fi sclavia, crucificarile si decapitarile. Potrivit lui Haykel, luptatorii ISIS le readuc in prezent. „Ceea ce socheaza la ei e modalitatea de a prelua literalmente cele scrise in texte, seriozitatea cu care le studiaza si le pun in practica”, afirma Haykel. Daca AL-QAIDA si-a dorit sa reinvie sclavia, nu a facut-o, nefiind o masura foarte populista. CALIFATUL nu a renuntat la ea, ci a imbratisat sclavia si rastignirea fara intarziere. „Va vom cuceri si vom face din femeile voastre niste sclave”, anunta intr-un comunicat Adnani, purtatorul de cuvant ISIS.

REINTOARCEREA CALIFATULUI

Ultimul califat a fost Imperiul Otoman care si-a atins apogeul in secolul XVI, dupa care a trait un lung declin pana in 1924. Dar multi nu considera imperiul un adevarat califat, deoarece acela nu a aplicat in totalitate LEGEA ISLAMICA, iar califii nu au provenit din tribul profetului, the Quraysh.

Califatul nu este doar o entitate politica pentru musulmani, ci de asemenea un mijloc de salvare. O povata a Profetului spune ca a muri fara a-ti fagadui supunerea inseamna a muri ca un ignorant si a indura „moartea necredintei”. Potrivit lui Musa Cerantonio, unul dintre cei mai importanti mentori spirituali ai celor ce vor sa se alature STATULUI ISLAMIC, musulmanii ce recunosc un singur Dumnezeu si se roaga, dar mor fara sa-si dedice viata unui CALIFAT nu au trait o viata cu desavarsire ISLAMICA. Ceea ce inseamna ca toti musulmanii ce au murit in perioada 1924-2014 au avut o „moarte a necredintei”. Ei nu sunt nici cu certitudine salvati, nici condamnati in mod irevocabil. „Prin intermediul acestui nou califat, ISLAMUL a fost reintemeiat”, a afirmat Cerantonio. Dupa declararea lui Baghdadi califul ISIS, un flux urias de JIHADISTI s-au indreptat catre SIRIA cu o motivatie reinnoita. Recrutati din Franta, Marea Britanie, Belgia, Germania, Olanda, Australia, Indonezia, SUA si multe altele. Multi au venit sa lupte, multi intentioneaza sa moara.

De ce? In teorie, toti musulmanii sunt obligati sa migreze in locul unde se aplica aceste reguli ale lui Dumnezeu. Inainte de a fi instaurat CALIFATUL, nimeni nu era obligat sa implementeze legile riguroase, cum ar fi amputarea mainilor in cazul unei hotii. Odata creat califatul, intreaga jurisprudenta intra in vigoare. Acest sistem de conducere presupune, de asemenea, locuinte, hrana si haine gratuite tuturor. Reprezentantii STATULUI ISLAMIC afirma ca desi pedepsele pot fi considerate medievale, sistemul de asigurare sociala este progresiv, iar cel de sanatate – gratuit.

APOCALIPSA

Au trecut secole de cand razboaiele religioase au incetat in Europa, iar oamenii nu mai mor in numar atat de mare din cauza disputelor teologice. De aici, probabil,  si incredibilul refuz cu care occidentalii au salutat stirile despre practicile STATULUI ISLAMIC. Multi refuza sa creada ca STATUL ISLAMIC este la fel de devotat cum se pretinde a fi, sau ca  actiunile si declaratiile sale sugereaza apocalipsa.

Mai exista un punct de vedere care diferentiaza ISIS de orice alt curent JIHADIST. Daca Al-Qaida functioneaza ca o miscare politica de subsol, cu scopuri bine conturate: expulzarea non-musulmanilor de pe peninsula Arabica sau abolirea statului Israel, ISIS are apocalipsa ca laitmotiv al propagandei sale. Bin Laden vorbea foarte rar despre sfarsitul lumii si cand o facea, era sigur ca va fi demult mort cand aceasta va avea loc. ISIS crede, asa cum scrie in sursele primare ale sunnitilor, ca va reusi sa instaleze 12 califate, iar Baghdadi (cel de astazi) este al optulea. Armata Romei se va intalni cu armata ISIS in nordul Siriei, iar ultima batalie se va desfasura la Ierusalim. In aceasta ultima incaierare, musulmanii vor fi ajutati de Isus, cel de-al doilea profet dupa importanta in ISLAM, care se va intoarce pe Pamant pentru a-i salva. De ce armata Romei? Expertii cred ca JIHADISTII se refera la Imperiul Roman de Est, a carei capitala este Istanbulul de azi. Alte surse sustin ca Roma ar putea insemna orice armata a infidelilor, iar americanii tind sa se potriveasca acestei descrieri.

Puritatea ideologica a STATULUI ISLAMIC permite tarilor occidentale sa prevada actiunile grupului. Extinderea califatului prin razboi este o responsabilitate a CALIFULUI. Statul este obligat sa-si terorizeze dusmanii prin decapitari, rastigniri si luari de sclavi din randurile copiilor si ale femeilor. STATUL ISLAMIC permite doar tratate de pace de scurta durata, ce nu depasesc un deceniu. A accepta anumite granite ale statului este de asemenea un blestem, din spusele Profetului. Inclusiv a alege un calif prin cai democratice inseamna a pacatui.

A-i cunoaste pentru a-i invinge

Daca fortele occidentale ar fi inteles intentiile STATULUI ISLAMIC mai devreme si ar fi realizat directia in care se indreapta aceasta miscare, poate ar fi fost in stare sa influenteze intarirea granitei dintre IRAK si SIRIA si sa imbunatateasca relatia cu sunnitii. Sau ar fi incercat sa evite efectul pe care l-a avut propaganda si noutatea crearii unui CALIFAT. Din pacate, abia un an in urma, presedintele Obama declara publicatiei The New Yorker ca ISIS pare fi partenerul mai slab al AL-QAIDA.

O modalitatea de a lovi in STATUL ISLAMIC este de a-i depasi din punct de vedere militar, si de a ocupa parti ale Siriei si ale Irakului aflate astazi in componenta califatului. Daca ISIS pierde teritoriu, el inceteaza a mai fi califat. In consecinta, va disparea valoarea unui califat si odata cu ea, indatorirea religioasa de a-i servi.

Riscul escaladarii unor conflicte de proportii este enorm. Cel mai mare sustinator al invadarii SUA pe teritoriul ISIS este chiar STATUL ISLAMIC. Filmele provocatoare, executiile in care calaul se adreseaza direct presedintelui Obama sunt facute pentru a atrage America intr-un razboi terestru. Invadarea ar fi o victorie pentru JIHADISTI, care i-ar convinge pe multi altii ca America demareaza o cruciada moderna si extermina musulmanii.

Deocamdata, STATUL ISLAMIC si Al-Qaida nu sunt parteneri, intrucat ISIS cere supunere din partea celeilalte organizatii. Insa, daca acestea reusesc sa ajunga la un consens, acest parteneriat ar putea sa se transforme in cel mai ingrozitor dusman pe care l-a avut omenirea vreodata.

STATUL ISLAMIC traieste intru indeplinirea profetiilor, iar asta vorbeste despre puterea si entuziasmul oponentului. Ramane neclintit, chiar si atunci cand este inconjurat, deoarece este convins ca va primi sustinere divina daca ramane loial modelului profetic. Mecanismele ideologice ar putea sa convinga cativa reprezentanti ca mesajului grupului este fals. Prin mijloace militare, unele orori ar putea fi stapanite, dar pentru o organizatie atat de perseverenta precum e STATUL ISLAMIC, putine dintre aceste masuri vor functiona. Razboiul va fi unul lung, chiar daca nu va dura pana la sfarsitul lumii.

Sursa text: theatlantic