Cine este și cum a ajuns interlopul “Rechinu’” din Craiova să aibă legături cu celebrul traficant “El Chapo”

Cinci tineri din Craiova, membri ai uneie reţelei care clona carduri în Mexic, au fost plasaţi în arest la domiciliu, după ce au atacat un alt român pe o stradă din Cancun. Ar fi vorba însă de o grupare mult mai amplă, cu legături cu cartelul Sinaloa.

Gruparea interlopă din Dolj, care operează afaceri ilegale în România, Mexic și Statele Unite a intrat în vizorul procurorilor DIICOT. În șapte ani, membrii grupului ar fi strâns zeci de milioane de dolari din clonarea de carduri și introducerea ilegală în Statele Unite a sute de persoane. Gruparea ar fi condusă de un român stabilit în Mexic, cunoscut în lumea interlopă drept „Rechinu” (foto). Din banii obținuți ilegal, individul ar fi construit pe Riviera mexicană două blocuri, și-ar fi cumpărat terenuri în Brazilia, iar la noi voia să ridice un hotel.

Citește și: „RECHINUL”, SPAIMA MEXICULUI. ASASINATUL CARE L-A DAT DE GOL PE LIDERUL ROMÂN AL REȚELEI CE FĂCEA ȘI 20 DE MILIOANE DE DOLARI PE LUNĂ

Autorităţile române ştiu că el e cercetat în libertate. Despre „Rechinu” există informaţii că ar avea 3 neveste, una din acestea fiind rudă cu un mexican care ar avea legături cu celebrul cartel de droguri de la Sinaloa, condus de Joaquin Guzman, mai cunoscut drept „El Chapo” până în 2016, iar ulterior de fii lui “El Chapo” şi locotenentul acestuia, „El Mayo”. Cu doar 10 zile în urmă, “El Chapo” a fost condamnat, în Statele Unite, la închisoare pe viață, plus o pedeapsă de 30 de ani.

Cine este interlopul “Rechinu’”

Florian Tudor, cunoscut în lumea interlopă drept „Rechinu”, controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti.

Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinu” ar fi montat dispozite de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe. Banii erau retraşi în state precum SUA, India, Paraguay şi Indonezia. O singură echipă a grupării obţinea într-o săptămână până la o sută de mii de dolari, iar reţeaua era vastă.

Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinu”a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari. „Rechinu” a ridicat două clădiri de locuinţe şi în Craiova şi urma să construiască, aici, şi un hotel.

Gruparea condusă de „Rechinu” a racolat din România mai mulţi specialişti în electronică şi tinichigerie care au ajutat la construirea dispozitivelor folosirea la copierea cardurilor, spun procurorii DIICOT. Reţeaua avea şi o divizie formată din români violenţi, care asigura protecţia afacerii ilegale faţă de alte grupări de crimă organizată din Mexic.

Cum a fost executat un “trădător” din reţeaua românească din Mexic

 Unul dintre membrii acestei brigăzi a fost împuşcat anul trecut pentru că a îndrăznit să să îşi conteste liderul. Inițial, „Rechinu” i-a şantajat familia. Apoi, a pus să fie înjunghiat într-un loc public din Cancun, iar în final şi-ar fi trimis garda de corp să îl execute, spun anchetatorii, în maşină.

Sursa: știrileprotv.ro