Cine este singurul ministru PSD lăudat de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis și primul-ministru Ludovic Orban au asistat, marți, la instalarea lui Bogdan Aurescu la MAE și Marcel Vela la MAI, dar și la preluarea mandalui la Justiție de către Cătălin Predoiu. În aceste ocazii, șeful statului a lansat acuzații dure la adresa guvernării PSD pe care a acuzat-o de decredibilizarea politicii externe și deprofesionalizarea conducerii din MAI.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a fost lăudată de către președintele Iohannis pentru că a intrat în conflict cu propriul partid atunci când PSD a amenințat independența sistemului judiciar.

”Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit și că au fost situații critice în care dumneavoastră ați fost în contrasesns cu conducerea Guvernului și a partidului care a dat acel guvern și am apreciat postura pe care ați avut-o pentru independența justiției și nu pentru niște politruci care au încercat să subjuge sistemul de justiție”, i-a spus Iohannis Anei Birchall în discursul de la ceremonia prin care Cătălin Predoiu a preluat mandatul de ministru al Justiției.

Sursa foto: presidency