Cine il protejeaza pe directorul CNADNR, CATALIN HOMOR, de asaltul DNA?

In fiecare zi apar noi AMANUNTE INCENDIARE despre noul sef al CNADNR, CATALIN HOMOR. Jurnalista Oana Stancu a dezvaluit ca fostul director al METROREX, este direct responsabil pentru cele doua scandaluri uriase de la Metrou: dosarul penal legat de achizitionarea trenurilor noi si surparea de la Magistrala 5, Drumul Taberei.

Dincolo de legaturile cu mafia retrocedarilor si a contractelor cu statul, semnul major de intrebare legat de alegerea lui CATALIN HOMOR pentru a conduce CNADNR este tocmai cel dat de activitatea sa in fruntea METROREX. CATALIN HOMOR a fost pentru putin timp interimar la conducerea companiei bucurestene. Din 2013 pana in 2015, CATALIN HOMOR a fost insa directorul de investitii si achizitii al companiei. Adica este responsabilul pentru cele doua contracte mari care au facut obiectul celor mai rasunatoare scandaluri in care a fost implicat METROREX in aceasta perioada, unul dintre ele soldandu-se si cu un dosar penal. Este vorba de lucrarile surpate de la Eroilor, acolo unde se construieste Magistrala 5, si de contractual privind achizitia de trenuri noi pentru aceasta magistrala.

CITESTE SI: CNADNR OFERA ANGAJATILOR PRIME DE MILIOANE DUPA DEZASTRUL AUTOSTRAZILOR

Implicarea lui CATALIN HOMOR in cea de a doua problema de la METROREX, dosarul penal legat de licitatia pentru trenurile noi, este una extrem de dubioasa. Actele arata ca licitatia a fost facuta de directia lui CATALIN HOMOR, iar numele lui este trecut la persoana responsabila. Cu toate acestea, numele lui CATALIN HOMOR nu a figurat in comunicatele DNA privind acest dosar, mai spune Oana Stancu.

Ministrul Transporturilor a spus ca l-a pus pe CATALIN HOMOR in fruntea CNADNR pentru ca a fost „initiatorul proiectelor europene” de la METROREX si era momentul „sa treaca la un alt nivel”.

Sursa foto: realitatea