Cine minte, Raed Arafat sau Nelu Tătaru? Declarațiile care se bat cap în cap

Situația locurilor disponibile de la Terapie Intensivă este, de câteva zile, în centrul atenției, în contextul avalanșei de cazuri noi de infectare cu coronavirus din România. Însă oficialii oferă informații care se bat cap în cap, astfel că s-a născut o nouă întrebare: cine minte, Raed Arafat sau Nelu Tătaru?

În timp ce șeful DSU se plânge, de mai bine de o săptămână, că nu mai sunt paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus, ministrul Sănătății infirmă varianta lui Arafat. La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți cu coronavirus, conform ultimei raportări, cu 6 mai mulți decât sâmbătă. Asta, în condițiile în care la nivel național sunt aproaximativ 2.000 de paturi la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, după cum recunoaște Nelu Tătaru.

“La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la ‘Elias’ şi la ‘Matei Balş’ va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa foto: gandul