Cine poate beneficia măștile de protecție gratuite și de unde se pot ridica

Masca de protecție este purtată obligatoriu, în spațiile închise și în mijloacele de transport public din România, din data de 15 mai. Cei care nu respectă această regulă pot plăti amenzi mari care pot ajunge până la 2500 de lei.

Guvernul Orban a anunțat, prin intermediul ministerului Muncii, că va oferi un milion de măști de protecție cu titlu gratuit persoanelor cu o situație precară.

Măștile de protecție vor fi distribuite către fiecare agenție județeană care la rândul ei se va ocupa ca persoanele respective să primească protecția gratuită din partea guvernului. Oamenii care nu au un adăpost deasupra capului vor primi și ei masca de protecție gratuită de la serviciile publice de asistență socială, la trei zile după ce aceastea vor fi recepționate. Aceștia trebuie să meargă să le ridice personal.

Proiectul Guvernului presupune ca aproximativ 280.000 de familii beneficiare de ajutor social sau de alocații pentru susținerea familiei să primească maștile gratuite, acest lucru însemnând aproximativ 900.000 de persoane.

Sursa foto: realitatea