Cine se bucura si profita la maximum de Brexit! Cifra record pentru un oras european

Cererea pentru spatii de birouri si inchirieri de locuinte de lux in Frankfurt a urcat la un nivel record. Capitala financiara a Germaniei fiind una dintre favoritele pentru atragerea firmelor financiare din Londra. Totul in urma iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Aproximativ 10.000 de angajati din sectorul serviciilor financiare din Regatul Unit ar putea fi mutati la Frankfurt. Firmele din acest oras au inceput sa inchirieze spatii mari de birouri, de peste 10.000 de metri patrati. Pentru a-si extinde operatiunile si personalul, se arata intr-un studiu Frankfurt Main Finance, citat de Bloomberg.

Cel mai mare succes il are cladirea de birouri Marienturm, care ar urma sa fie finalizata la inceputul lui 2019. Aceasta va avea o inaltime de 155 de metri si 38 de etaje.

Relocarea angajatilor ar putea fi limitata numai de lipsa spatiilor de locuit disponibile, a explicat Andreas Trumpp, de la Savills Investment Management.

Lloyd Blankfein, directorul general al Goldman Sachs, a anuntat pe Twitter ca petrece mult mai mult timp la Frankfurt. In conditiile in care banca americana construieste un sediu imens la Londra. Alte banci americane de investitii, cum ar fi Citigroup si Morgan Stanley, isi vor muta de asemenea angajatii in capitala financiara a Germaniei. Gigantul bancar nipon Sumitomo Mitsui Financial Group a semnat deja un acord de inchiriere pentru spatii de birouri in Frankfurt, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Bancile cu sediul in Marea Britanie se tem de un “hard” Brexit, in urma caruia nu vor avea acces la piata unica europeana. Ele se confrunta cu presiuni din partea autoritatilor de reglementare pentru a evita o incheiere abrupta a legaturilor cu clientii transfrontalieri. Asta ar putea provoca turbulente pe piete.

Firmele de servicii financiare cu sediul in Regatul Unit iau in calcul mutarea unor operatiuni si angajati in alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam si Luxemburg.

Sursa traducere: business24.ro