Cine sunt cele 2 persoane, un irakian și un sirian, bănuite că au ajutat SUA în cazul uciderii lui Soleimani

A inceput ancheta în cazul uciderii generalului iranian Qassem Soleimani, liderul Forţei Quds. Iranienii suspectează faptul că armata Statele Unite ale Americii au fost ajutate cu informaţii pentru a-l putea localiza pe Soleimani, potrivit Mediafax.

Abdul Karim Khalaf, un purtător de cuvânt al armatei iraniene, a declarat pentru Spuntnik că autorităţile iraniene au deschis o anchetă în cazul morţii lui Soleimani. Iranieii vorbesc acum cu personalul civil al zborului de la Damasc la Bagdad.

Citește și: FIICA GENERALULUI QASSEM SOLEIMANI, MESAJ AVERTISMENT PENTRU DONALD TRUMP

Doi oameni ar fi fost reţinuți până acum, unul de cetăţenie irakiană şi unul cu cetăţenie siriană, ambii suspectaţi că ar fi colaborat cu armata SUA pentru a afla locaţia exactă a lui Soleimani. Potrivit New York Times, care citează surse din serviciul secret de spionaj al armatei americane, atacul s-a bazat pe ”informaţii clasificate, interceptări şi supraveghere aeriană”.

Cum cele mai apropiate baze militare din care se pot opera drone sunt în Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite devine din ce în ce mai clar că oficialii din armata americană au ştiut exact care va fi momentul în care Soleimani va părăsi aeroportul din Bagdad.

Sursa foto: the guardian