Cine sunt, de fapt, groparii dansatori care au devenit meme-ul anului 2020 în plină pandemie de coronavirus! Video

Șase tineri de culoare, îmbrăcați la patru ace, cu ochelari de soare la ochi, dansează cu un sicriu pe umeri în acorduri de muzică tehno. Imaginea îți este cunoscută nu-i așa? Nici nu are cum să fie altfel pentru că ei au devenit celebri, în ultimele săptămâni, pe toate rețelele de socializare.

Dar cine sunt, de fapt, groparii dansatori care și-au câștigat rapid celebritatea mondială în timpul pandemiei de coronavirus? Nana Otafrija Pallbearing & Waiting Services este o firmă de pompe funebre din Ghana care oferă o procesiune funerală mai deosebită, sicriul fiind cărat de 6 tineri care dansează cu el până la groapă. A devenit populară în anii 90 şi are 100 de angajaţi.

Primii care i-au descoperit și au difuzat povestea lor reală au fost jurnaliștii de la BBC care au realizat un reportaj cu ei în 2017 intitulat ”Groparii dansatori din Ghana”. La momentul respectiv nimeni nu se gândea la popularitatea uriașă pe care aveau să o dobândească trei ani mai târziu. Pe internet au primit titlul de meme-ul anului 2020, o firmă din Hong Kong a creat figurine cu ei, o alta piese de lego iar exemplele pot continua.

Iar ”nebunia” online cu groparii dansatori din Ghana s-a dezlănțuit imediat după ce, anul acesta, cineva a postat pe canalul Youtube reportajul realizat de BBC în 2017. La scurt timp, groparii de culoare puși la patru ace au devenit meme și milioane de oameni din toată lumea au distribuit imaginile în social media cu referire la ratări majore, epice, care pun viaţa în pericol. Iar acum, imaginea lor a fost asociată cu mişcarea „Stai acasă!”, pentru a convinge oamenii să rămână izolaţi din cauza coronavirusului.

Sursa foto: captură video