Cine sunt judecatorii care l-au CONDAMNAT pe Voiculescu

DAN VOICULESCU a fost trimis dupa gratii de completul de JUDECATORI format din CAMELIA BOGDAN si ALEXANDRU MIHALCEA. Ambii sunt judecatori tineri, proaspat promovati de la Tribunalul Bucuresti la Curtea de Apel, scrie Gandul.info.

Cea care a condus sedinta de judecata este CAMELIA BOGDAN si este cunoscuta in sistemul judiciar ca unul dintre cei mai buni specialisti in analiza infractiunii de spalare de bani, o adepta a proceselor judecate alert si riguros.

Citeste si: MIRCEA BADEA: VOI IESI IN STRADA, SI II VOI STRIGA LOCATARULUI DE LA COTROCENI: “IESI AFARA, JAVRA ORDINARA!”

JUDECATOAREA a promovat recent la sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti. CAMELIA BOGDAN a fost cea care a judecat pana la un moment dat in dosarul in care Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Ea a fost eliminata din complet pentru ca judecatoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucuresti, a considerat ca judeca mult prea repede dosarul.

JUDECATOAREA CAMELIA BOGDAN este cea care a dispus condamnarea omul de afaceri Stefan Riza la 12 ani de inchisoare. La Curtea de Apel, acesta a primit o reducere a pedepsei la 3 ani. Reducerea a fost acordata de catre nimeni altul decat judecatorul Stan Mustata, cel care a fost arestat pentru coruptie si care a fost desemnat initial sa judece dosarul lui DAN VOICULESCU.

CAMELIA BOGDAN are si o bogata expertiza in infractiunile economice, in special in cele legate de spalarea banilor.

Citeste si: MONICA MACOVEI: CONDAMNAREA LUI VOICULESCU DOVEDESTE CA DOSARELE CU POLITICIENI, BARONI SI “OLIGARHI” SUNT REALE

Ca si colega sa, JUDECATORUL MIHAI ALEXANDRU MIHALCEA a promovat si el, recent, la Curtea de Apel Bucuresti. Anul acesta, el a promovat de la Judecatoria sector 4, la Tribunalul Bucuresti. Potrivit portalului magistrati.ro, el a refuzat sa-l elibereze conditionat pe Sorin Ovidiu Vantu pe motiv ca acesta “nu a facut eforturi deosebite pe calea reeducarii sale” si “nici nu a incercat sa se remarce intr-un mod deosebit”. Instanta a avut suspiciuni cu privire la modul in care Vantu a putut sa dea peste 3.000 de telefoane din inchisoare.

Procurorul care a investigat dosarul ICA este Emilian Eva, acum procuror la lasi. Pe langa dosarul ICA, acesta a mai instrumentat si dosarul Loteria II in care a fost trimis in judecata George Copos. Dosarul ICA a primit viza de legalitate de la procurorul Doru Tulus, cel care a condus pana anul trecut sectia a II-a DNA. De numele sau se leaga unele dintre cele mai grele dosare ale DNA.

Procurorul Tulus a instrumentat celebrul dosar al transferurilor, in care opt grei ai fotbalului au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti. Cristi Borcea, George Copos, MM Stoica, Jean Padureanu, Giovanni Becali, Victor Becali, Gica Popescu si Gheorghe Netoiu au fost condamnati, in total, la 40 de ani de inchisoare si plata unor daune de peste 10 milioane de dolari. Acest dosar a fost instrumentat in perioada in care DNA a fost condus de Daniel Morar, actual judecator CCR.

Citeste si: DAN VOICULESCU A AJUNS LA PENITENCIARUL RAHOVA – UPDATE

La Tribunalul Bucuresti, Dan Voiculescu a fost judecat de judecatoarea Gratiela Constantin. Judecatoarea a dispus condamnarea lui Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare. Gratiela Constantin este si cea care a dispus arestarea primarului Emilian Francu, edilul din Ramnicu Valcea.

Acuzarea este reprezentata in sala de judecata de procuroarea Elena Matiesescu de la DNA. Este sefa Directiei Judiciare a DNA. Aceasta directie cuprinde procurorii care reprezinta institutia in salile de judecata.

Sursa foto: curierulfiscal.ro