Cine vrea sa-l “LICHIDEZE” pe VICTOR PONTA. Modul “HALUCINANT” in care DNA a pregatit dosarul

ION CRISTOIU explica modul „halucinant” in care Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ar fi pregatit dosarul prim-ministrului Victor Ponta, intr-un editorial PUBLICAT IN Evenimentul Zilei.

Jurnalistul scoate in evidenta cateva elemente cheie: „DNA a procedat in doi timpi”: „a ticluit mai intii un dosar avocatului VICTOR PONTA” iar mai apoi „a urmat pasul al doilea. Peste 5 ani, in 2012, VICTOR PONTA, ca premier desemnat, il propune pe DAN SOVA ministru”.

Astfel, ION CRISTOIU intareste ideea ca, de fapt, dosarul lui VICTOR PONTA ar urmari ca „propunerile si numirile sa nu mai fie responsabilitatea premierului, a liderilor de partide, a parlamentarilor, ci a Binomului SRI-DNA”.

CRISTOIU aminteste si faptul ca un pas important pentru „trecerea Puterii din minile institutiilor democratice , supuse controlului public, in mina Binomului SRI-DNA” ar fi fost si cele sase cereri de arestare preventiva a procurorilor anticoruptie pe numele ELENEI UDREA.

CITESTE SI: SOC PONTA ATACAT de un JURNALIST: Este o NAPARCA cu OCHELARI

Editorialul lui ION CRISTOIU din Evenimentul Zilei:

„Camera Deputatilor, altfel spus, Parlamentul Romaniei, e chemat marti, 9 iunie 2015, sa raspunda cererii DNA de incepere a urmarii penale impotriva lui VICTOR PONTA. Ne aflam in fata unui moment crucial pentru Statul de Drept din Romania in zbaterile sale deznadajduite de a nu fi calcat in picioare de Statul de Drepti lasat mostenire de Traian Basescu.

Un moment prin care Binomul SRIDNA cheama Parlamentul sa se sinucida in direct!

Si nu e vorba ca marti, 9 iunie 2015, pronuntindu-se pro sau contra cererii DNA, parlamentarii se vor pronunta pro sau contra incercarii anticonstitutionale a presedintelui Klaus Iohannis de a rasturna prin forta un Guvern, pentru a-si aduce, la guvernare, sub pretextul de Partidul Meu, Gasca sa.

E vorba de faptul ca marti, 9 iunie 2015, Parlamentul e chemat sa voteze trecerea Puterilor sale in miinile Binomului SRI-DNA.

Cum adica? vor intreba vesnic nedumeritii, pentru ca, in naivitatea lor, mai cred ca tara e condusa de ei prin intermediul alegerilor libere si corecte.

Pai, e foarte simplu.

CITESTE SI: ION CRISTOIU il CHESTIONEAZA DUR pe KLAUS IOHANNIS: De ce-ai venit la COTROCENI? 

Putina lume a observat, in larma produsa de trancaneala pro si contra Victor Ponta, ca Dosarul de la DNA are drept punct central nu acuzatiile aduse premierului ca avocat, ci acuzatiile aduse ca premier. De fapt, Camera Deputatilor e chemata sa se pronunte asupra cererii de incepere a urmarii penale in cazul acuzatiei de conflict de interese. Conflictul de interese, infractiunea care a scos din joc, prin interventia ANI multi politicieni nedoriti de Structuri, a devenit faimoasa prin cazul Klaus Iohannis. Fiind vorba de fundul lui, cita vreme nu fusese albit de Livia Stanciu de la ICCJ, Klaus Iohannis a facut mare caz de interpretarile aberante ale conflictului de interese. Conflict de interese e insa o notiune simpla. E vorba printre altele de gestul unui demnitar de a angaja un neam la biroul la care lucreaza sau, ca in cazul lui Klaus Iohannis, de a fi in acelasi timp si decident si executant.

Pentru a-l putea acuza pe Victor Ponta de conflict de interese, DNA a procedat in doi timpi: A ticluit mai intii un dosar avocatului Victor Ponta, din care rezulta ca, in 2007, acesta a obtinut niste bani si o masina pentru a se plimba cu ea prin oras de la Casa de avocatura Dan Sova. Rechizitoriul, scris parca de Codruta Kovesi intr-un moment de furie ca i-a iesit un neg pe obrazul sting, se screme sa arate ca Victor Ponta ar fi obtinut bani fara sa se osteneasca, asa cum crede ca trebuia s-o faca DNA.

A urmat pasul al doilea. Peste 5 ani, in 2012, Victor Ponta, ca premier desemnat, il propune pe Dan Sova ministru.

DNA nu-l acuza pe Victor Ponta ca ar fi avut cu Dan Sova, in 2007, o intelegere gen- Tu-mi dai niste parale pe de-a moaca si cind ajung premier desemnat te propun ministru! Nu, DNA il acuza pe Victor Ponta ca inainte de a-l propune pe Dan Sova ministru, trebuia sa se gindeasca daca nu cumva intra intr-un conflict de interese, pentru ca a luat bani pe de a moaca de la Dan Sova cu 5 ani in urma.

Nici in istorie, nici in viata mea de gazetar, n-am mai intilnit o asemenea acuzatie halucinanta.

CITESTE SI: ION CRISTOIU sterge pe jos cu LAURA CODRUTA KOVESI si LIVIA STANCIU 

De observat ca Victor Ponta nu l-a angajat la cabinetul sau pe Dan Sova ca sa fie macar legal un conflict de interese, ci l-a propus sa fie ministru. Angajarea lui Dan Sova ca ministru a fost aprobata de presedintele Traian Basescu. Sa zicem ca PSD si majoritatea parlamentara sedeau sub influenta lui Victor Ponta. Dar Traian Basescu? Daca era conflict de interese, de ce n-a zis nimic Traian Basescu, adversarul lui Victor Ponta? SRI are datoria de a-l informa pe presedinte in privinta unor suspiciuni vizind demnitarii. SRI are cea mai buna Divizie de Surse deschise din Romania. Despre relatia Victor Ponta-Dan Sova se scrisesera tone de articole inainte de caderea Guvernului Ungureanu. Nu stia SRI de asta? Nu stia Traian Basescu de asta? Fireste ca stiau. Li s-a parut (atunci!) o aberatie sa acuzi penal de conflict de interese un gest pe care-l facusera toti politicienii postdecembristi, toti sefii de Servicii, un gest normal pina si-n America. Noul premier, noul presedinte tine sa-si faca o echipa a lui. Isi pune nevasta vicepremier? Pentru asta da socoteala electoratului si nu Institutiilor represive ale tarii.

In democratia autentica si nu in democratia noastra, tot mai viciata de tendinta Binomului SRI-DNA de a conduce tara fara a fi dat o lovitura de stat militara pe fata, un om politic are dreptul la propuneri sau chiar numiri dupa ce a ajuns intr-o functie.

Ce presupune Dosarul Victor Ponta? Ca propunerile si numirile sa nu mai fie responsabilitatea premierului, a liderilor de partide, a parlamentarilor, ci a Binomului SRI-DNA.

Inainte de a face o propunere – asta se coace de catre fortele oculte – premierul, demnitarul, sa supuna propunerea Binomului SRIDNA pe post de Sectie de cadre a democratiei.

Astfel se mai face un pas catre trecerea Puterii din minile institutiilor democratice, supuse controlului public, in mina Binomului SRI-DNA, altfel spus a unor forte oculte, care nu dau seama nimanui.

Spun, un pas, pentru ca un prim pas l-au constituit cele sase cereri de arestare preventiva ale DNA in cazul Elena Udrea. Nu ma pronunt asupra vinovatiei sau nevinovatiei fostei candidate la Presedintie. Ca om normal care gindesc, totusi, peste nivelul de inteligenta a unei rate mecanice, n-am putut sa nu remarc, la vremea respectiva, gestul de forta al sinistrului Binom SRI- DNA. Elena Udrea cutezase sa spuna ceva despre ambitia Binomului de a pune stapinire pe tara. Aha! si-a zis Codruta Kovesi, cutezi sa zici altceva despre mine decit ca sunt un Alexandru Ioan Cuza care merge la sala de fitness?! Lasa ca-ti arat eu tie! Si i-a trintit celei cu care fusese pina nu demult bot in bot la tot ce era sindrofie Portocalie nu mai putin de sase cereri de arestare preventiva si de ridicare a imunitatii.

Pentru arestarea preventiva era nevoie de o singura cerere. De ce a impus Binomul SRI-DNA sase cereri? Pentru a verifica daca Parlamentul e alcatuit din barbati sau din cacaciosi.

Si Parlamentul s-a dovedit alcatuit din cacaciosi!

CITESTE SI: EXPLOZIV Ce a garantat UDREA in schimbul ELIBERARII din AREST 

Pe 10 februarie 2015, intr-un hei-rup incredibil, a votat pe banda rulanta toate cele sase cereri de arestare preventiva. Nu s-a gasit un purtator de nadragi parlamentar care sa mearga la Tribuna si sa zica, Alo, SRI! Alo, DNA! Faceti misto de principala institutie a tarii? Ne considerati ordonante ale generalilor de la SRI si lachei ai procurorilor de la DNA? Nici vorba de sase arestari preventive! Nici vorba de arestare preventiva pentru un parlamentar, pentru ca solicitarea voastra pute a razbunare hormonala!

Printre cei care au votat si aplaudat cererile aberante ale Binomului SRI-DNA s-a numarat si deputatul Victor Ponta. Din ce motive?

Mai intii, pentru ca asemenea multor politicieni fofirlicari, a crezut ca gudurindu-se pe linga Binom va scapa.

In al doilea rind, asemenea multor parlamentari, si-a zis ca Elena Udrea, dusmanul lui politic, nu merita aparare. De fapt, Victor Ponta si toti parlamentarii trebuia sa-si dea seama ca nu era vorba de Elena Udrea. Era vorba de Parlamentul Romaniei, pus la incercare in vointa sa de principala Putere in stat de Fortele Oculte intruchipate de Binomul SRI-DNA. Aceasta prima cedare a imbatat Binomul SRI-DNA cu constiinta Puterii. Au inceput atacurile la imunitatea parlamentara, imunitate valabila de la Iulius Cezar incoace.

De ce?

Pentru ca prin imunitate parlamentara ceva din puterea Parlamentului ramine inca in miinile electoratului. Daca nu mai exista imunitate parlamentara, intr- o dimineata, Fortele oculte dau ordin sa fie arestat tot Guvernul. Mirii la o asemenea aberatie? Vine CSM si te pune la zid ca afectezi independenta Justitiei.

Un alt pas in cucerirea Puterii de catre Binomul SRI-DNA il reprezinta abuzul numit infractiunea de abuz in serviciu. Decizii strict politice sint verificate de DNA si declarate abuzuri, pentru ca DNA considera ca nu trebuiau luate. Procurorii DNA, in frunte cu Codruta Kovesi, sint functionari publici numiti de diferiti stapini. Ei n-au fost niciodata supusi scrutinului, cum se intimpla cu primarii, cu parlamentarii. Iata insa ca procurorii DNA au preluat de la clasa politica dreptul de a decide asupra unor decizii politice.

Cazul Victor Ponta conflict de interese nu e doar o incercare a lui Klaus Iohannis de a-l demite pe premier cu ajutorul unei institutii represive.

E si un nou pas al Binomului SRI-DNA de a pune mina pe putere in Romania.

Dupa ce a pus la Cotroceni un presedinte Rata mecanica, dupa ce a capatat dreptul de aresta preventiv orice parlamentar, dupa ce a capatat dreptul de a aprecia daca o decizie politica e buna sau rea, Binomul SRI-DNA vrea sa ia dreptul Parlamentului de a numi ministri. Premieri, ministri, candidati la alegerile din 2016, trebuie sa primeasca acceptul noi Sectii de cadre a Romaniei. Aceasta noua Sectie de cadre ar urma sa spuna liderilor de partide daca un politician propus ca demnitar sau ca simplu candidat e corupt sau nu.

Nimic nou. Si inainte vreme, pentru a fi numit intr-un post aveai nevoie de hirtia prin care Securitatea spunea ca nu esti dusman al Poporului. Cind Elena Udrea striga ca sint persoane care vor sa puna mina pe Putere in tara asta, am suris duios ironic.

Elena Udrea stia ce stia.

Tot ce s-a intimplat, incepind cu arestarea ei abuziva pentru ca a cutezat sa dea in git Binomul SRI-DNA, nu face altceva decit s-o confirme stralucit”, a scris ION CRISTOIU.

Sursa foto: realitatea.net